Robert Kiyosaki meramalkan Bitcoin akan bernilai $ 75k dalam 3 tahun

9

Robert Kiyosaki, ahli perniagaan dan pengarang terlaris buku Rich Dad, Poor Dad, telah kembali ke Twitter untuk menyatakan kedudukannya yang menaik di Bitcoin.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Prognosisnya? Harga BTC meningkat kepada $ 75,000 dalam tiga tahun.

Bagaimana Kiyosaki menilai setiap aset
Dalam tweet 16 Mei, Kiyosaki menyatakan bahawa ketakutannya terhadap ekonomi yang mati telah menyebabkan dia membeli lebih dari tiga aset yang menurutnya dianggap berharga di luar sistem kewangan tradisional: Emas, Perak, dan Bitcoin (BTC).

Tweet pengarang menggariskan betapa berharganya dia menganggap setiap aset pada tahun-tahun mendatang. Dia mendedahkan:

“Membeli lebih banyak Bitcoin perak emas. EMAS [pada masa ini] pada harga $ 1700. Ramalkan $ 3000 dalam 1 tahun. Perak [pada masa ini] pada $ 17. Ramalkan $ 40 dalam 5 tahun. Bitcoin [pada masa ini] pada $ 9800. Ramalkan $ 75000 dalam 3 tahun. “

Berdasarkan jumlahnya, ramalan ini mencerminkan jangkaan kenaikan tahunan sekitar 76%, 19%, dan 97% untuk emas, perak, dan Bitcoin masing-masing. Ini menunjukkan bahawa, sekurang-kurangnya berdasarkan perhitungan Kiyosaki, Bitcoin mempunyai potensi keuntungan yang paling baik daripada ketiga-tiganya.

Minat Bitcoin yang semakin meningkat
Ini bukan kali pertama Robert Kiyosaki menggunakan platformnya untuk menjelaskan kebaikan Bitcoin dan Blockchain. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, ahli perniagaan telah banyak kali menyatakan kepercayaannya pada masa depan teknologi.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!