Saudi British Bank Bergabung dengan Ekosistem Blockchain Global Consortium R3

110

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Bank Saudagar Arab Saudi (SABB) telah menjadi bank Saudi pertama yang bergabung dengan firma perisian perusahaan dan konsortium perbankan global konsesi ekosistem blokchain R3.

SABB mempunyai reputasi yang kukuh, yang dilaporkan telah dinamakan oleh majalah Global Finance sebagai

“Bank Perdagangan Terbaik” di Arab Saudi untuk tahun ke-10 berturut-turut,
“Bank Rantaian Pembekalan Terbaik” di Timur Tengah untuk tahun 2018, serta
“Bank Kewangan Perdagangan Terbaik 2018  “untuk tahun ke-2 yang dijalankan.

Bank itu menyertai usaha R3 untuk mendapatkan spektrum rakan kongsi dan anggota yang luas dari industri yang berlainan dalam sektor swasta dan awam untuk membantu membangunkan platform blockchain sumber terbuka, bersama dengan lelaran komersilnya, yang dikenali sebagai “Corda Enterprise.”

Ketua Pegawai Eksekutif R3 David E. Rutter mengatakan bahawa input SABB kepada konsortium akan “tidak ternilai” untuk usaha R3 untuk membangunkan penyelesaian blokchain bagi sektor kewangan.

David Dew, pengarah urusan SABB, menyatakan bahawa bank itu berharap untuk menawarkan pelanggannya “semua kelebihan kelajuan transaksi dan keselamatan” yang mengalir dari penyelesaian berasaskan blockchain

Program pembangunan ekonomi jangka panjang negara, “Saudi Vision 2030,” telah memaparkan inisiatif blockchain yang termasuk baru-baru ini Riyadh kini bergaul dengan IBM dalam menggunakan blockchain untuk perkhidmatan dan urus niaga kerajaan.

Kementerian Komunikasi dan Teknologi Maklumat Arab bergabung dengan komuniti blockchain Amerika ConsenSys untuk menjadi tuan rumah blockchain bootcamp selama tiga hari.

Layari Laman Web R3 : https://www.r3.com/

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!