SBI GROUP Lancar percubaan token pembayaran mudah alih untuk masyarakat tanpa tunai

120

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Kumpulan Syarikat Kewangan Gergasi Jepun, SBI telah mengumumkan bahawa kini dalam proses ujian token crypto digunakan untuk pembayaran runcit melalui peranti mudah alih.

Syarikat kedua, SBI Holdings, yang melancarkan pertukaran crypto yang disokong bank pertama di Jepun pada bulan Jun, berkata dalam siaran berita pada hari Selasa bahawa ia akan memulakan percubaan bukti konsep untuk crypto yang dalam urusan seharian.

Projek tersebut diberi nama crypto S sebagai “crypto penyelesaian,” kata founder SBI Holdings Mamoru Fujimoto dan Yoshitaka Kitao, presiden syarikat itu, secara bersama berkata token itu akan membolehkan pembayaran berlaku pada telefon dengan mudah,pantas dan efisyen

Mereka menjelaskan, pekerja kumpulan akan menggunakan Platform S Coin Syarikat untuk menjalankan pembelian tanpa tunai di kafe dan restoran di sekitar ibu pejabat firma di Tokyo.

Kakitangan dibenarkan mengakses crypto S, SBI Holdings memasang mesin POS yang dapat mengendalikan peranti tunai automatik dan menghubungkan ke Platform S-Coin.

Peserta percubaan akan menggunakan mesin untuk menambah kad kredit atau cara lain, selepas itu syiling S dihantar ke peranti mudah alih mereka melalui mekanisme yang direka oleh SBI. Platform Koin S, pembebasan selanjutnya menjelaskan, telah dibangunkan oleh SBI Holdings menggunakan DLT yang disediakan oleh permulaan teknologi yang dikenali sebagai Orb. Platform ini membolehkan pengguna untuk “merancang dan menerbitkan” kriptografi khusus untuk aplikasi tertentu.

Rangkaian blok Orb dibina untuk pemprosesan dan pengurusan urus niaga dalam aplikasi kewangan dan kontrak, laman webnya menandakan, “menonjolkan ketersediaan, skalabilitas dan keselamatannya dalam rangkaian swasta.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!