SC Malaysia Mencari Maklum Balas Orang Awam Untuk Peraturan ICO

384

Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) telah mengeluarkan dua kertas perundingan yang mendapatkan maklumbalas awam mengenai rangka kerja pengawalseliaan bagi tawaran duit syiling permulaan (ICOs) dan harta benda digital. Permintaan itu dinyatakan dalam siaran akhbar yang diterbitkan di laman web SC Rabu, 6 Mac.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

SC Malaysia, sebuah badan berkanun yang bertanggungjawab untuk membangunkan pasaran modal di Malaysia yang mengawal selia dan sistematik, telah menjemput orang ramai memberi komen mengenai kertas perundingan pada 29 Mac, 2019.

Menteri Kewangan Malaysia, Lim Guan Eng, sebelum ini menyatakan bahawa kementerian menyaksikan aset digital menawarkan kedua-dua kaedah pengumpulan dana alternatif dan kelas aset baru bagi para pelabur. Kertas rundingan yang diterbitkan pada masa ini menangani kedua-dua ICOs dan crowdfunding, dan pengumuman rasmi menyatakan:

“SC sedang mencari maklum balas orang ramai mengenai rangka kerja pengawalseliaan yang dicadangkan yang antara lain akan menetapkan keperluan kelayakan pembeli rumah kali pertama, kriteria hartanah yang boleh disenaraikan di platform, kewajipan pengendali platform dan had pembiayaan.”

Seperti yang ditulis Cointelegraph pada 7 Disember, pengatur kewangan Malaysia bersama-sama dengan bank pusat negara mengumumkan rancangan untuk mengeluarkan undang-undang mengenai aset cryptocurrency dan ICO pada Q1 2019.

Pada awal tahun 2019, Lim Guan Eng mengumumkan bahawa peraturan cryptocurrency telah berkuatkuasa, mengklasifikasikan mata wang digital, token dan aset crypto sebagai sekuriti, yang meletakkannya di bawah kuasa SC tempatan, Cointelegraph dilaporkan pada 14 Januari.

KLIK LINK INI UNTUK MELIHAT FEEDBACK 

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!