SEC Tunda Lagi Tarikh ETF Hujung Feb 2019

419

Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) sekali lagi menangguhkan keputusannya atas dana dagangan bursa Bitcoin (BTC) (ETF), menurut dokumen rasmi yang diterbitkan pada hari Khamis, 6 Dis.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

SEC menetapkan tarikh akhir yang baru untuk 27 Februari, 2019 untuk mengkaji semula peraturan perubahan peraturan untuk menyenaraikan ETF Bitcoin oleh firma pelaburan VanEck dan syarikat blok SolidX di Chicago Board Options Exchange (CBOE):

“Suruhanjaya mendapati ia sesuai untuk menetapkan tempoh yang lebih panjang dalam mana mengeluarkan suatu perintah yang meluluskan atau menolak cadangan perubahan peraturan supaya ia mempunyai masa yang mencukupi untuk mempertimbangkan perubahan peraturan yang dicadangkan ini.”

Di bawah Akta Sekuriti dan Bursa, komisen mesti “mengeluarkan suatu perintah yang meluluskan atau menolak cadangan perubahan peraturan tidak lewat daripada 180 hari” selepas tarikh penyiaran notis. Sekiranya komisen menganggapnya perlu, ia mungkin menjejaskan tempoh itu pada 60 hari.

Oleh kerana perubahan peraturan yang dicadangkan itu pertama kali diterbitkan dalam Daftar Persekutuan pada 2 Julai 2018, tempoh pertimbangan maksimum jatuh 240 hari kemudian, pada 27 Feb, 2019.

Kedua-dua firma VanEck dan SolidX memfailkan dengan SEC untuk menyenaraikan ETF berasaskan Bitcoin pada 6 Jun. Selepas itu pada bulan Ogos, suruhanjaya itu menangguhkan keputusannya untuk menyenaraikan ETF sehingga 30 September.

Pada awal Oktober, suruhanjaya menetapkan tarikh akhir untuk mengemukakan komen mengenai perubahan peraturan yang dicadangkan yang berkaitan dengan beberapa aplikasi untuk ETF Bitcoin.

Minggu lalu, SEC menerbitkan memorandum pada pertemuan dengan wakil dari VanEck, SolidX dan CBOE. Pemohon mendakwa ada ETF Bitcoin berdasarkan komoditi lain dengan ETFs – seperti emas dan minyak mentah.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!