“Shit”Coin Baru Yang Meningkat Harga Disebabkan Korban Covid-19

100

Pandemik global telah meragut sekitar 287.293 kematian pada masa ini. Pertubuhan Kesihatan Sedunia melaporkan bahawa AS dan sejumlah negara Eropah paling banyak terkena wabak tersebut. Menurut angka terbaru, sejumlah 42,54,778 orang telah terkena virus di negara yang berlainan. Petunjuk ekonomi global menunjukkan prospek yang lemah, tetapi dari keadaan yang sangat buruk ini, muncul idea untuk mencipta sebuah “shit” coin – iaitu CoronaCoin.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

https://covidtoken.org/

Didalam Blog Vice bercatatan pada 2 mac tentang Coronacoin

https://www.vice.com/en_au/article/n7jq4d/shitty-new-cryptocurrency-gains-value-every-time-coronavirus-victim-dies

Coronacoin (ncov) membolehkan orang berdagang dan bertaruh pada wabak coronavirus. Token deflasi dan tidak boleh dicetak yang mematuhi ERC20 ini akan menggunakan anggaran berdasarkan berapa banyak orang yang dijangkiti virus itu dan berapa banyak yang mati disebabkan oleh virus tersebut. Kripto dikenali sebagai Corona Coin yang bekalannya akan berkurang berdasarkan kadar kes baru yang memberi petunjuk bahawa harga yang lebih tinggi akan berkadar langsung dengan jumlah kematian akibat virus tersebut.

Jumlah bekalan CoronaCoin sepenuhnya bergantung pada populasi dunia dan akan dibakar sekali setiap 48 jam berdasarkan jumlah yang dijangkiti dan meninggal dunia.

Banyak orang yang dipercayai benar-benar melabur dan mungkin telah berjaya, kerana virus ini baru menyebar sejak dilancarkan. Pencipta koin telah mencuba memasarkannya sebagai “usaha bantuan 2019-nCoV” seperti yang dituntut oleh laman web. Ia juga mendakwa bahawa sekitar 20% bekalan akan diberikan dalam bentuk sumbangan kepada Palang Merah. Jumlah token akan sama dengan jumlah populasi dunia dan akan dibakar dengan sewajarnya. Bilangan token menurun dari masa ke masa dan menonjolkan kecenderungan deflasi koin. Bekalannya tidak boleh dicerminkan yang bermaksud bahawa duit syiling baru tidak dapat dibuat.

Aplikasi Reddit dan aplikasi web menjalankan forum perbincangan yang bertujuan untuk memberi tahu orang ramai tentang kejadian terbaru berkenaan dengan CoronaCoin. Forum perbincangan bertujuan untuk mendidik orang tentang bagaimana harga bergerak dan bagaimana mereka boleh bertahan untuk keluar dari situasi tersebut. Walaupun penciptaan konsep itu sendiri dinamakan amoral (tiada moral), namun tetap ada orang yang berusaha mendapatkan keuntungan dari pengaturan ini.

Terkenang kembali kisah Useless Ethereum Token , yang pernah mencecah harga $10 seketika dan lenyap.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!