Sia Coin HardFork – Adakah Harga Melonjak 31 Oktober

117

Rangkaian blockchain sia telah mengeluarkan kod rasmi untuk hard fork yang pasti akan menghalang pelombong menggunakan alatan yang dihasilkan oleh Bitmain dan pengeluar utama lain.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

David Vorick, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Nebulous – syarikat untung di belakang protokol storan $ 239 juta yang diagihkan – mengumumkan pembebasan kod versi 1.3.6 dalam saluran rasmi sia mengingatkan para pelombong bahawa hard fork akan diaktifkan pada Oct 31.

“Semua pengguna yang ingin kekal di rangkaian Sia perlu menaik taraf sebelum tarikh hard fork . Semua pertukaran utama akan mengambil bahagian dalam fork tersebut” kata Vorick.

Komuniti blockchain Sia memutuskan untuk mengeluarkan fork pada awal bulan Oktober. Selepas pengaktifan kod baru akan memastikan hanya pemproses litar bersepadu khusus (ASIC) aplikasi yang direka oleh Obelisk Nebulous yang boleh digunakan untuk melombong Sia coin

.

Akibatnya, pelombong ASIC yang lain, termasuk yang dibuat oleh gergasi industri seperti Bitmain dan Innosilicon, akan disekat dari blockchain sia pada akhir bulan ini.

Bitmain melancarkan produk AntMiner A3 pada bulan Januari khusus menyasarkan siacoin, serta menambah sokongan untuk siacoin di kolam perlombongannya, AntPool.

Dalam siaran Selasa beliau, Vorick berkata kod baru itu juga termasuk kemas kini utama untuk menentang serangan Sybil – yang mewujudkan identiti palsu untuk mengeksploitasi rangkaian – dan “kaedah lain yang boleh digunakan untuk memanipulasi tuan rumah secara tidak adil ke peringkat teratas.”

Bagi pelombong yang tidak mahu menyelaraskan hardfork, pemaju rangkaian sia juga menawarkan peningkatan alternatif, versi 1.3.5. Dikeluarkan bersama versi 1.3.6, alternatif juga membetulkan isu-isu keselamatan yang dikesan, tetapi tidak menyentuh bahagian kod hardfork. “Satu-satunya perbezaan antara v1.3.5 dan v1.3.6 ialah pengaktifan hardfork, yang bermaksud pengguna boleh meningkatkan keselamatan ke v1.3.5,” tulis Vorick.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!