Singapura Melancarkan Exchanger Transaksi Fiat-Crypto

193

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Syarikat yang berpangkalan di Singapore dikenali Cryptology , bertujuan untuk membuat transaksi crypto lebih mudah dan lebih murah dengan membina beberapa exchanger “cryptocurrency generasi seterusnya”, yang akan menggabungkan transaksi crypto dan fiat pada platform yang mesra pengguna, malah menawarkan pilihan tambahan aplikasi mudah alih.

Syarikat itu juga menjangka mempunyai kelebihan berbanding saingan dengan berkepentingan dengan sistem pembayaran yang akan membantu mengintegrasikan transaksi fiat dan crypto dengan lancar dan membayar yuran fees lebih rendah kepada pengguna.

Versi web dan aplikasi mudah alih
Syarikat itu mengatakan bahawa versi web platform adalah selesa untuk digunakan dan mudah dipelajari.” Semua operasi perdagangan adalah “selamat dan mudah untuk digunakan oleh pakar mahupun newbie. Malah Verifikasi cepat dengan pasukan sokongan tersedia 24/7.

Permulaan syarikat memberi tumpuan kepada membangunkan aplikasi mudah alih, melihatnya sebagai platform pilihan dalam era hari ini. Ia melancarkan versi iOS dan versi Android pada Mac, serta laman web desktop. Ia juga telah mengoptimumkan aplikasi mudah alih untuk prestasi yang lancar dan akan menambah “featured” mengikut keperluan semasa. Sebagai contoh, menurut Cryptology, aplikasinya boleh memastikan pengesahan kad bank dalam masa 30 saat, membolehkan pengguna deposit pada dompet mereka dan mula berdagang dalam beberapa minit sahaja.

Cryptology mempunyai sokongan untuk Visa dan MasterCard untuk transaksi fiat. Deposit dalam akaun crypto boleh dibuat dari kedua-dua kad, tetapi pengeluaran akan disokong hanya di Eropah melalui pemindahan bank. Syarikat merancang untuk menambah beberapa kaedah lain untuk menukar dari fiat ke crypto dan sebaliknya.

Perdagangan margin juga dalam kad debit, selepas selesai penilaian risiko yang berterusan dan mendapatkan pembiayaan.

Melihat pasaran global
Cryptology telah menetapkan sasarannya di pasaran global. Menurut syarikat itu, ia telah berkhidmat di pasaran Eropah dan mengusahakan rancangan untuk dilancarkan di pasaran Jepun dan A.S.. Pada permulaan, Cryptology menyokong Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash dan Litecoin, dengan lebih banyak mata wang kriptografi yang akan ditambah pada masa akan datang. Syarikat itu mengatakan bahawa ia adalah dalam perbincangan untuk menyenaraikan sejumlah cryptocurrencies di bursa exchanger nya, memperluaskan pilihan untuk pelabur.

Antara mata wang fiat, Cryptology menguruskan dolar A.S. dan euro. Tanda-tanda yang disenaraikan di atas platform adalah berdasarkan rangka ERC-20.

Tiga tahap pengesahan untuk pengguna
Cryptology telah menubuhkan tiga tahap pengesahan untuk pelabur, mematuhi prosedur Know Your Customer di pelbagai negara. Tahap pengesahan asas melibatkan soal selidik pendek dengan data peribadi. Di samping itu, tahap kedua memerlukan ID foto dan selfie – proses yang mengambil masa beberapa jam. Tahap ketiga untuk pengesahan penuh memerlukan bukti alamat sebagai tambahan kepada dokumen lain.

Pada masa ini, pengguna perlu disahkan untuk mendeposit fiat. Untuk had yang lebih tinggi, pengesahan lanjutan mungkin diperlukan, yang termasuk ID foto dan selfie.

Yuran perdagangan dan perkhidmatan
Untuk pengeluaran ke akaun bank pengguna, Cryptology akan mengenakan bayaran sebanyak 7 EUR. Untuk pengeluaran crypto, yuran itu berkisar antara 0.002 peratus hingga 0.005. Urus niaga untuk pendeposit disediakan secara percuma. Cryptology telah menetapkan yuran perdagangan pada 0.15 peratus untuk pembuat dan 0.25 peratus untuk penerima. Saiz dagangan minimum ialah $ 0.01 mata wang fiat atau bersamaan $ 0.01 dalam cryptocurrency.

Layari untuk maklumat lebih lanjut : https://www.cryptology.com/

Nampaknya negara jiran Malaysia , semaking aktif dan progress dengan munculnya exchanger-exchanger yang lebih memudahkan pengguna untuk trading. Kebanyakkan syarikat dari eropah dan china banyak membuka cawangan di Singapura , secara tidak langsung memajukan ekonomi Singapore.

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!