Soundcloud Tandatangan MOU Dengan Maestroproject untuk Platform Musik Desentralisasi

133

 

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

SOUNDCLOUD telah menandatangani memorandum persefahaman (MOU) dengan MAESTROPROJECT untuk membangunkan teknologi blockchain dalam industri muzik.

Muzik diumpamakan “muzik menjadikan dunia bulat”. “Bukan sahaja muzik perayaan , kehidupan dan ekspresi artistik yang bersifat integral kepada manusia, ia juga merupakan industri yang terus berkembang pesat. Setiap hari semakin banyak artis muncul di seluruh dunia, mengembangkan sempadan mereka melalui pelbagai paradigma ekonomi, sosial, dan budaya. Namun, walaupun terdapat kepentingan yang jelas, industri muzik penuh dengan banyak masalah, dan proses yang dijalankannya mengejutkan tidak jelas dan tidak cekap. Syarikat-syarikat pengedaran muzik, perantara proses, mengambil sebanyak 40% dari semua pendapatan yang diperoleh oleh artis melalui kerja mereka, perkara ini menyebabkan pemuzik baru terutamanya tanpa ada peluang untuk menerbitkan label ciptaan mereka sendiri. Kelemahan dalam sistem industri muzik seperti ini yang menghalang artis daripada mengesan hasil duit kerja mereka sendiri, dan peminat yang menyokong mereka serta mewujudkan jurang antara pemuzik dan pendengar.

SoundCloud adalah platform pengedaran audio dalam talian yang berpangkalan di Berlin, Jerman yang membolehkan penggunanya memuat naik, merekod, mempromosikan dan berkongsi bunyi asalnya yang dihasilkan.

Platform muzik terdesentralisasi yang dikuasai oleh teknologi blockchain dan Sistem File Interplanetary (IPFS), bertujuan untuk menutup pelanggaran ini antara pencipta dan pengguna, artis dan penonton. Melalui kaedah crowdfunding yang mudah dan mudah digunakan, Maestro akan menyediakan sistem yang adil, telus, dan berkesan kepada pencinta muzik di mana-mana – membawa muzik yang hebat kepada kedua-dua orang yang suka mendengarnya, dan mereka yang suka menciptanya.

Maestro untuk Artis
Maestro menawarkan rangkaian yang selamat, stabil dan telus di mana artis dapat mengekalkan lebih banyak kebebasan di atas pengedaran dan penciptaan kandungan mereka. Melalui sistem Maestro yang terdesentralisasi, yang berkesan menghapuskan pihak ketiga dari proses, para artis akan menerima pendapatan yang mereka layak. Artis akan dapat menjual kandungan mereka secara langsung kepada peminat mereka, bukan sahaja mencapai tahap ekonomi, tetapi juga secara sosial. Ketelusan yang disediakan oleh sistem pengesanan Maestro, yang mencatatkan setiap pembayaran dan urus niaga di blokchain, akan menjamin keselamatan dan kestabilan bagi semua artis; kontrak bijak Maestro hanya membenarkan pengguna meng-upload dan memuat turun kandungan.

Maestro amat bangga membantu artis baru melepaskan kerja mereka ke dunia menerusi proses crowdfundingnya. Dengan Maestro, pencipta tidak lagi perlu menangani beban kos penerbitan dan pengedaran, sebaliknya memperoleh pembiayaan untuk projek mereka terlebih dahulu. Seni tidak ternilai harganya, tetapi Maestro akan membantu para seniman menerima, sekurang-kurangnya, harganya yang wajar.

Maestro untuk Penonton
Maestro mengakui bahawa pengguna muzik adalah sebahagian besar daripada industri muzik sebagai artis sendiri. Melalui sistem crowdfunding Maestro, peminat akan dapat membiayai artis kegemaran mereka atau lagu terlebih dahulu, berikutan projek itu sedang berkembang. Sifat transparan platform akan membuat pelaburan proses yang mudah, bersih, dan stabil di mana pengguna akan memainkan peranan aktif dalam mencipta seni.

Pada akhirnya, sudah tentu, semuanya turun ke muzik itu sendiri. Platform muzik yang dikuasakan oleh teknologi blockchain sering menghadapi masalah kecekapan kos, sebagai streaming dan memuat turun file .mp3 dan .acc yang besar melalui blockchain masih proses lambat dan tidak cekap. Walau bagaimanapun, IPFS di Maestro akan melengkapkan kelemahan seperti: melalui sistem, pelanggan akan menerima pecahan kecil fail dari nod yang berdekatan, membolehkan platform latensi ultra rendah. Ringkasnya: Maestro boleh dan akan menyampaikan muzik berkualiti tinggi dengan sentuhan mudah jari kepada siapa saja, di mana sahaja.

Maestro percaya bahawa setiap orang harus dapat menyatakan cinta mereka terhadap muzik, sama ada dengan membuat, mendengar, atau melabur. Dengan Maestro, semua orang adalah konduktor.

Jualan Swasta Maestro akan bermula pada 16 Jun, 7 Mac (UTC + 9). Untuk maklumat lanjut tentang Projek Maestro dan jadual ICO, lawati laman utama atau SNS rasmi yang berkaitan di bawah.

Homepage

Official Facebook

Official Twitter

Official Medium

Official Instagram

Official Youtube

Official Telegram Community

Bitcoin ANN Thread


Nama Syarikat: Maestro Coin

Website syarikat: http://www.maestroproject.io

Email syarikat: [email protected]

Ketahui berita terkini dan bertanyakan soalan tentang crypto boleh join kami di

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!