Stabil Coin, Yang Manakah Paling Menguntungkan?

140

Pasaran mula membezakan antara stabilcoins yang mula wujud dipasaran, beberapa mata wang kripto mata wang yang bersandarkan oleh dolar A.S. kini berdagang sama ada jauh lebih tinggi atau jauh lebih rendah daripada dolar, mencerminkan persepsi pelabur terhadap risiko relatif mereka.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Memandangkan stabilcoins biasanya digunakan sebagai landasan untuk para pelabur yang ingin “lock harga” menjual mengurangkan kerugian penurunan harga BTC,

Penilaian baru yang lebih membezakan bermula pada hari Isnin pagi, apabila stabilcoin yang paling terkenal, tether (USDT), memecahkan rekod harganya jatuh ke paras terendah $ 0.87. Dan ketika harga stabil , kembali mendekati $ 1 keesokan harinya atau lebih, kapitalis pasarannya menurun dengan ketara, menunjukkan bahwa tethers sedang dikeluarkan dari peredaran.

Berdasarkan data yang dikumpul melalui CoinMarketCap, pasaran melihat USDT sebagai stabilcoin terburuk pada masa ini, membayar kurang daripada satu dolar untuk setiap token iaitu diperdagangkan kira-kira $ 0.98.

Diskaun ini mencerminkan keraguan bahawa syarikat penerbit, yang dikenali sebagai Tether, mempunyai dolar yang mencukupi untuk menyimpan sepenuhnya tokennya; syarikat yang mempunyai hubungan rapat dengan exchanger Bitfinex , mengatakan ia dikhaskan sepenuhnya tetapi tidak mampu untuk mendapatkan audit.

Di sisi lain, Dolar Gemini (GUSD), yang disokong oleh bursa Gemini Winklevoss ‘, menyaksikan kenaikan harganya, yang mencecah paras tertinggi $ 1.19 setiap token.

Lain-lain stabilcoins utama – USD / USDCoin (USDC) yang dikeluarkan oleh Circle, True Dollar (TUSD) yang diterbitkan oleh TrustToken dan Paxos Standard Dollar (PAX) yang dikeluarkan oleh Paxos – sama dengan perdagangan di atas $ 1

Khususnya, perbezaan antara harga GUSD dan PAX diketengahkan lagi oleh jumlah setiap peredaran: sementara Paxos mengumumkan pada Isnin malam bahawa lebih daripada 50 juta token telah dikeluarkan, bekalan GUSD kelihatan jauh lebih rendah.

Sebagai hasil daripada risiko baru, berapa banyak pelabur membayar untuk satu bitcoin adalah berubah-ubah bergantung kepada yang stabilcoin yang mereka gunakan. Pada satu ketika pada hari Selasa, membeli satu bitcoin dalam USDT adalah kira-kira $ 700 lebih mahal daripada membeli satu bitcoin dalam GUSD.

Sebagai Contoh ,
1. Jika pelabur membeli GUSD bernilai $ 6,017.93 , mereka akan dapat membeli 1 BTC.

2. 1 BTC akan menelan belanja $ 6,419.72 jika dibeli menggunakan TUSD,

3. 1 BTC akan menelan belanja $ 6,438.74 dalam USDC,

4. 1 BTC akan menelan belanja $ 6,448.70 dalam PAX

5. 1 BTC akan menelan belanja $ 6,709.16 dalam USDT,

6. 1 BTC akan menelan belanja  $ 6,601.37 dalam DAI

7. 1 BTC akan berharga $ 6,585.52 jika dibeli terus dengan dolar A.S., menurut CoinMarketCap,

Bitcoin lebih mahal apabila dibeli dengan USDT daripada mana-mana stabilcoin dolar lain. Sebaliknya, bitcoin adalah yang paling murah apabila dibeli dengan GUSD, ini menunjukkan bahawa keseluruhan pasaran crypto mempunyai keyakinan yang lebih tinggi dalam stabilcoin lain berbanding dengan tether yang telah menjadi usang dalam industri cryptocurrency.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!