Stablecoin yang Disokong Rupiah Pertama Dilancarkan di Binance dan Tokocrypto

41

Pertukaran cryptocurrency utama Binance dan Tokocrypto pertukaran Indonesia telah menyenaraikan stablecoin yang disokong rupiah, Binance IDR (BIDR).

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Menurut pengumuman pada 30 Jun, pengguna Binance dan Tokocrypto kini boleh melakukan perdagangan BIDR terhadap Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD), Tether (USDT) dan Ether (ETH). Pengguna juga dapat membeli dan menebus stablecoin secara langsung dengan harga 1 rupiah Indonesia setiap satu ($ 0,000070).

Sebahagian daripada rancangan pengembangan Binance
BIDR disatukan ke mata wang fiat Indonesia dan berjalan di Binance Chain. Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng Zhao mendakwa bahawa ini adalah stablecoin pertama yang disatukan dengan mata wang fiat ini dan dimungkinkan melalui kerjasama yang erat antara kedua-dua bursa:

“Stablecoins […] adalah saluran penting untuk wang fiat tersebar di sekitar ekosistem crypto. […] BIDR, khususnya, sangat penting dalam menyokong peningkatan jumlah pengguna kita yang berdagang dan membeli cryptocurrency dengan Rupiah Indonesia. “

Berita itu menyusuli pengumuman Mei bahawa Binance melabur di Tokocrypto, yang merupakan pertukaran crypto pertama di Indonesia yang diatur oleh Badan Pengawalseliaan Perdagangan Berjangka Komoditi negara itu. Pada bulan November, Binance juga memperoleh pertukaran crypto India yang terkenal WazirX, dalam usaha untuk memperluas kehadirannya di Asia.

Pada bulan April, Zhao menjelaskan bahawa syarikat itu mengutamakan kerjasama dengan pertukaran cryptocurrency domestik yang mempunyai hubungan perbankan, yang kemudiannya dapat membantu dalam melancarkan perdagangan mata wang fiat.

Binance juga telah melancarkan platform perdagangan crypto yang diatur secara tempatan termasuk Binance Uganda, platform perdagangan Eropah Binance Jersey, Binance Singapore dan Binance.US.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!