Standard Chartered bersama Siemens Lancar Pilot Blockchain Digitize Bank Guarantees

333

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Syarikat perkhidmatan perbankan dan kewangan multinasional UK Standard Chartered (SC) mendedahkan perkembangan terkini sedang menjalankan perintis blockchain untuk jaminan bank menggunakan teknologi R3 Corda blockchain dalam siaran akhbar Khamis, 30 Ogos.

Layari Laman Web Corda R3 : https://www.r3.com/

Layari Laman Web Pengumuman Standard Charted: www.sc.com

Dengan kerjasama Siemens Financial Services (SFS) dan perdagangan platform TradeIX, Pilot percubaan itu mula beroperasi pada bulan Mac dengan sasaran untuk menjadi lengkap menjelang penghujung 2018.

Sekiranya berjaya, projek itu akan “mendigitalkan data perdagangan dan memanfaatkan masa nyata “real-time” untuk menghasilkan suatu proses keuntungan, kecekapan dan mengubah cara pembiayaan perdagangan dijalankan.

SC’s global head of trade products, Samuel Mathew berkata

“Masa depan perdagangan semuanya akan menjadi tentang data. Jaminan bank secara tradisinya adalah dalam bentuk kertas, iaitu check , bond malah matawang sendiri, kini perubahan bermula kerana orang ramai mula bijak menilai sesuatu yang bernilai dari sudut manfaat dan realiti.”

Berita ini menandakan pelaksanaan lebih lanjut untuk platform Corda R3, berikutan pengumuman Bank of Thailand minggu lalu bahawa ia menggunakan teknologi itu untuk mewujudkan mata wang digital bank pusat.

Layari Laman Web Corda R3 : https://www.r3.com/

Layari Laman Web Penguguman Standard Charted: www.sc.com

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!