StarkWareStartup Blockchain Israel

141

Permulaan blokchain Israel StarkWare Industries telah menyelesaikan pusingan pembiayaan berjumlah $ 30 juta, menjana dana daripada pemain industri besar seperti Intel Capital dan Sequoia USA, menurut satu pengumuman yang disiarkan pada 29 Oktober.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Ditubuhkan pada tahun 2018, StarkWare Industries membangunkan kedua-dua perisian dan perkakasan, dengan aplikasi termasuk privasi yang jelas di blokchain, peningkatan jumlah transaksi, serta perhitungan rantaian dari luar. Syarikat ini menawarkan protokol sifar pengetahuan STARK, yang dimaksudkan untuk menangani cabaran privasi dan kebolehskalan lapangan blockchain.

Firma itu mengumumkan siapnya pusingan pembiayaannya $ 30 juta, yang dipimpin oleh Paradigm, dana lindung nilai crypto yang diasaskan oleh co-founder Coinbase Fred Ehrsam. Para pelabur yang terlibat dalam pusingan ini termasuk pemain industri seperti Intel Capital, Sequoia, Atomico, DCVC, Wing, Consensys, Venture Coinbase, Multicoin Capital, Dana Kerjasama, Modal Skalar dan Usaha Semantik.

Pembiayaan itu mengikuti pusingan pembiayaan benih $ 6 juta yang disiapkan pada bulan Mei, dengan penyertaan yang dilaporkan oleh Vitalik Buterin Ethereum, Tezos ‘Arthur Breitman, NEO Da Hongfei, dan Bitmain antara lain.

Sequoia menyokong cryptocurrency and blockchain startups pada masa lalu. Tahun lepas, syarikat itu melabur dalam dana lindung nilai cryptocurrency MetaStable Capital yang berpusat di San Francisco. Sebelum itu, Sequoia menyumbang kepada Polychain Capital yang mengkhususkan diri dalam melabur dalam syarikat-syarikat blockchain lain melalui penawaran Syiling Permulaan (ICOs).

Pada bulan Julai tahun ini, Sequoia, bersama-sama dengan perusahaan yang berkaitan dengan blok-blok lain, melabur dalam rantaian Nervos Network startup Cina. Nervos akan menggunakan modal baru untuk mengembangkan pasukan produk dan kejuruteraan dan membentuk perkongsian strategik. Syarikat itu juga bertujuan untuk menyediakan penyelesaian hibrid yang menggabungkan blok awam yang selamat dan rantaian aplikasi.

Intel telah membuat kedepan ke dalam industri blockchain dalam pelbagai cara, memfailkan permohonan paten yang berkaitan pada Mac ini. Paten itu memetik pemecut peranti perlombongan Bitcoin (BTC) yang akan mengurangkan jumlah tenaga elektrik yang digunakan dalam perlombongan crypto dengan “mengurangkan ruang yang digunakan dan kuasa yang digunakan oleh perkakasan perlombongan Bitcoin.”

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!