Steem Membekukan $ 5M Token yang Berkaitan Dengan Penyokong Hive

7

Kontroversi pengendalian jaringan Steem (STEEM) oleh Justin Sun terus berkembang, dengan Steem bergerak untuk membekukan token $ 5 juta lagi yang dipegang oleh saksi dan pihak berkepentingan Steemit yang tidak setuju.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Pengesah rangkaian – yang disebut ‘saksi’ – terkait dengan Sun telah membenarkan langkah membekukan 23.6 juta token STEEM, menuduh pemegang akaun menimbulkan ancaman eksistensial terhadap rangkaian Steem.

Walau bagaimanapun, pengkritik mendakwa hardfork menghukum pengguna yang menentang pengambilalihan pengasas Tron dan menyokong hardfork Hive pada bulan Mac – sebuah fork utama komuniti yang membekukan penghargaan pengasas yang diperoleh Sun bersama Steemit, tidak termasuk dia dari rangkaian baru.

Hardfork membekukan 17.6 juta STEEM yang dipegang oleh bekas saksi bulan lalu.

Steem bergerak untuk membekukan dana pengguna $ 5 juta
Kod untuk fork yang dijadualkan merangkumi nama 64 pengguna yang akaun dan dana akan dibekukan dengan peningkatan yang akan datang.

Dalam wawancara dengan Joind, saksi Steem Triple A yang sekarang menuduh pemegang akaun yang disasarkan oleh fork “menyebarkan berita palsu”, “menulis komen spam yang menyinggung dan tidak berguna”, dan “menyerang pengguna secara terbuka, mengumpulkan maklumat peribadi, dan mengancam pembunuhan.”

Sebagai tindak balas kepada fork, pengguna yang disasarkan meminta komuniti crypto untuk meneruskan surat kepada pertukaran yang menggesa mereka untuk tidak melaksanakan hardfork yang dicadangkan Steem, mengancam tanggungjawab sivil sekiranya mereka menyokong fork tersebut.

Sebagai tindak balas kepada kontroversi itu, pengasas Ethereum (ETH), Vitalik Buterin menulis tweet: “Bukankah setiap pengguna Steem baru saja bergerak ke sarang pada saat ini?”

Justin Sun membalas tweet Beterin dengan “Bukankah setiap pengguna #Ethereum hanya akan beralih ke #TRON pada saat ini?”

Bercakap di Virtual Blockchain Week pada awal bulan, Sun mengkritik Hive kerana bergerak untuk membekukan dana, menuduh projek itu mencuri.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!