Susulan Kes Binance Di Hack

285

Changpeng Zhao (CZ), Ketua Pegawai Eksekutif pertukaran utama Binance, telah menumpukan hidupnya untuk menangani kebimbangan komuniti berikutan hack $ 40.7 juta semalam. AMA disiarkan secara langsung di Twitter pada 8 Mei, 3 pagi UTC.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Seperti yang dilaporkan semalam, Binance mengalami hack utama dan direncanakan, dilaporkan oleh taktik yang termasuk phishing dan virus untuk mendapatkan sejumlah besar kod 2FA dan API.

Pelanggaran keselamatan dilaporkan menyebabkan penggodam menarik sekitar 7,000 bitcoin (BTC) – bernilai sekitar $ 40.7 juta pada masa itu – dari dompet panas pertukaran, dalam transaksi yang tidak dapat dikesan oleh sistem keselamatan firma.

Dalam AMA hari ini, CZ mengemas kini angka awal pertukaran untuk kecurian itu kepada 7,070 bitcoin, dengan menyatakan bahawa penggodam telah maju, berterusan dan sabar dan telah menunggu untuk mengumpul sejumlah besar data akaun dicuri sebelum melaksanakan serangan itu.

Dalam kejadian itu, CZ berkata pertukaran itu “memberi tumpuan kepada membina semula dan memulihkan” sistemnya, dan pengeluaran dan deposit hanya akan diaktifkan semula setelah ini akan selesai – mungkin sekitar seminggu.

Ketua Pegawai Eksekutif juga menggunakan AMA untuk mengucapkan terima kasih kepada ahli komuniti atas tawaran sokongan mereka yang mewah, termasuk Justin Sun, Coinbase, QKC, dan beberapa orang lain yang dilaporkan – Sun dengan menawarkan tawaran secara peribadi untuk mendepositkan 7,000 BTC untuk membayar pampasan kepada Binance.

Ketua Pegawai Eksekutif itu berkata bursa itu mempunyai dana yang mencukupi untuk menampung kecurian itu, melalui Dana Aset Secure untuk Pengguna, yang telah diwujudkan pada bulan Julai 2018 sebagai sejenis insurans kecemasan.

Beliau juga menggariskan nasihat keselamatan pasukan kepada pengguna, dengan mengatakan ia amat disyorkan bahawa pengguna menetapkan semula 2FAs mereka dan pedagang yang menggunakan API mengubah kunci mereka untuk memastikan keselamatan.

Disebabkan kes itu Binance jatuh ke tangga ke-5 , mengikut Coinmarketcap , sewaktu siaran akhbar.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!