Swiss Bank Falcon Melancarkan Crypto Wallet Dengan Pengeluaran ke Fiat

167

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Falcon Private Bank yang berpangkalan di Switzerland telah memperkenalkan sokongan untuk pemindahan langsung dan penyimpanan kripto mata wang terpilih, menurut kenyataan akhbar rasmi yang dikeluarkan pada 21 Januari.

Bank mengumumkan bahawa kedua-dua pelabur swasta dan institusi kini boleh memindahkan secara langsung pemilihan kriptografi utama dari “dompet Falcon yang tersendiri, serta menukar crypto menjadi wang fiat.

Falcon dilaporkan hanya menyokong empat mata wang kriptografi utama, Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), dan Litecoin (LTC).

Dengan langkah ini, Falcon mendakwa telah membuat aset blockchain “sepenuhnya dapat dipertanggungjawabkan,” dengan kripto terpilih dimasukkan dalam penyata portfolio bank, serta dalam dokumen pelaporan cukai.

Dalam siaran akhbar itu, bank swasta juga menyebutnya “penyelesaian hak eksklusif” yang disediakan untuk simpanan aset digital yang selamat. Perkhidmatan penjagaan Falcon telah diaudit dan diperiksa oleh pembekal pihak ketiga, kata syarikat itu. Bank juga menyatakan bahawa perkhidmatan crypto itu mematuhi peraturan Anti Pencegahan Wang Haram dan Ketahui Pelanggan Anda (KYC).

Falcon Private Bank pertama kali diberi kuasa untuk menguruskan aset berasaskan blokchain pada bulan Julai 2017, berikutan kelulusan daripada Lembaga Pengawas Kewangan Swiss (FINMA).

Baru-baru ini, bank pelaburan swasta utama Switzerland Vontobel melancarkan perkhidmatan kustodian crypto untuk mensasarkan institusi perbankan dan pengurus aset.

Pada akhir bulan Disember, FINMA menerbit garis panduan untuk lesen fintech mereka, dengan syarikat-syarikat berkaitan aset yang dilaporkan akan mula memohon lesen bermula dari tahun 2019.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!