Syarikat Bank Kanada Lancarkan Deposit “Digital Vault” untuk Cryptocurrency

100

Institusi kewangan Kanada – VersaBank mengesahkan ia telah selesai ujian beta untuk “peti besi digital” untuk menyimpan cryptocurrency. VersaVault, yang mengumumkan “peti deposit keselamatan digital” pada bulan Februari lalu, bertujuan untuk menarik bursa dan dana crypto sebagai pelanggan untuk alat baru.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Produk ini menyediakan penyimpanan cryptocurrency pada pelayan di seluruh dunia, elemen peti deposit yang terletak pada fakta bahawa bank itu sendiri tidak boleh memaksa kotak digital ‘digital’ atau mengetahui kandungannya.

“Walaupun ramai yang mempertimbangkan idea dan rancangan untuk peti keselamatan digital, kami telah merancang dan membinanya, dan kini mengkomersialkan perkhidmatan untuk pertama kali,” kata David Taylor, presiden dan CEO VersaBank dalam siaran akhbar,

” VersaVault kini akan mulai melancarkan perkhidmatan kepada bursa cryptocurrency dan dana pelaburan crypto.”

Langkah ini mengambil VersaBank yang tidak dikenali di sepanjang trajektori yang sama seperti beberapa pemain di Eropah.

Sebelum ini, Bank Frick Lichtenstein mengeluarkan perkhidmatan simpanan cold wallet cryptocurrency  sebagai sebahagian daripada tawaran dalamannya pada awal tahun ini, manakala rakan institusi Union Bank mengumumkan pivot untuk menjadi fokus sepenuhnya pada cryptocurrency dan blockchain pada bulan Ogos. Institusi bank juga menggunakan perkhidmatan seperti penyimpanan fizikal Xapo di peti besi Swiss.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!