Syarikat Gergasi Kewangan AS – PNC BANK Menggunakan Teknologi Ripple untuk Pembayaran Antarabangsa

144

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

PNC, yang menduduki tempat di antara sepuluh bank A.S. teratas, akan menggunakan RippleNet untuk memproses pembayaran antarabangsa untuk pelanggannya.

Seperti yang dilaporkan oleh Reuters, unit PNC tertentu – Pengurusan Perbendaharaan – akan menggunakan penyelesaian blockchain Ripple xCurrent untuk mempercepat urus niaga luar negara yang dipegang oleh pelanggan komersil A.S.

Ripple menekankan bahawa xCurrent akan membolehkan pelanggan perniagaan PNC menerima pembayaran terhadap invois mereka serta-merta, mengubah pendekatan mereka untuk menguruskan kedua-dua akaun dan modal kerja mereka.

Naib Presiden untuk pengurusan produk Ripple, Asheesh Birla, berpendapat bahawa menggunakan xCurrent dalam perbankan adalah langkah pertama ke arah penggunaan produk Ripple lain, seperti penyelesaian xRapid yang akan dilancarkan dalam beberapa bulan. “Ini satu cara [untuk bank] memasukkan kaki mereka ke dalam air,” kata Birla kepada Reuters.

PNC, yang disenaraikan oleh Bankrate sebagai salah satu daripada sepuluh bank A.S. terbesar dengan 8 juta pelanggan dan cawangan runcit di 19 negeri, menyertai institusi kewangan global yang lain yang pernah bermitra dengan Ripple.

Sebagai contoh, lewat akhir tahun 2017 American Express mengumumkan bahawa ia telah membuat aplikasi berkuasa Ripple untuk pembayaran B2B antara pelanggan korporat AS dan pelanggan Santander UK. Kemudian pada bulan Mac, konsortium bank Jepun menyatakan ia akan melancarkan aplikasi mudah alih pembayaran dalam negeri “MoneyTap” berdasarkan Ripple.

Pada bulan April, Blocky.my menulis bahawa bank yang berpangkalan di Sepanyol Santander telah melancarkan rangkaian pembayaran rencang berkuasa Ripple One Pay FX, dilaporkan sebagai bank antarabangsa pertama yang berbuat demikian.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!