Syarikat Insurans AXA Melancarkan Token Keselamatan dan Perkhidmatan Insurans Crowdfunding

326

Syarikat insurans AXA XL sebagai permulaan teknologi insurans telah melancarkan produk insurans baru melalui crowdfunding dan Token Keselamatan Offerings (STOs), menurut kenyataan akhbar yang disiarkan pada 6 Mac.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Produk baru yang digelar CrowdProtector direka untuk pelabur, dan kononnya melindungi strategi pembentukan modal dalam talian seperti crowdfunding ekuiti dan STO. Produk ini juga bertujuan meningkatkan kepercayaan, keyakinan dan keselamatan kepada bakal pelabur yang diinsuranskan. Menurut Ty Sagalow, Ketua Pegawai Eksekutif Assurely,  menyatakan:

“CrowdProtector menyediakan perlindungan Emiten terhadap aduan pelabur dan tindakan undang-undang serta menjadi komunikasi kepada pelabur yang mereka dapat memperoleh kembali pelaburan utama mereka sekiranya penerbit menyalahgunakan dana, dengan sengaja menyalahpuraikan maklumat dalam dokumen penawaran mereka, atau mencuri wang.”

AXA XL dilaporkan penanggung insurans kedua terbesar di Eropah, juga menyediakan perkhidmatan pengurusan risiko dan reinsurans kepada syarikat insurans di seluruh dunia. Pada tahun 2018, keuntungan bersih syarikat itu dilaporkan sebanyak 2.14 bilion euro ($ 2.42 bilion), jatuh sebanyak 66 peratus berbanding tahun sebelumnya. Pada masa yang sama, pendapatan syarikat pada 2018 meningkat tiga peratus, dengan dividen sebanyak enam peratus kepada 1.34 euro ($ 1.52) sesaham.

Kembali pada tahun 2015, AXA XL mendedahkan rancangannya untuk menggunakan Bitcoin (BTC) untuk pengiriman wang untuk menyelaraskan pembayaran di seluruh dunia. Pada masa itu, syarikat itu menyatakan bahawa banyak kes penggunaan yang berkaitan dengan Bitcoin belum diterokai.

Seperti yang dilaporkan pada bulan Februari, firma keselamatan blockchain dan perkhidmatan dompet crypto BitGo mengumumkan rancangan untuk menawarkan insurans crypto melalui Lloyd’s of London. Pelanggan Wallet Business BitGo akan dengan jelas dapat memperoleh insurans untuk aset digital mereka yang diadakan pada perkhidmatan Wallet BitGo’s Business.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!