Syarikat Jewellery HongKong Mula Implikasi Blockchain

138

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Syarikat Perhiasan Barang kemas yang berpangkalan di Hong Kong iaitu Chow Tai Fook Jewellery Group akan mula menggunakan platform blockchain untuk mengesan berlian.

Chow Tai Fook dilaporkan meletakkan beberapa berlian pada platform blockchain yang dibangunkan oleh Everledger start blockchain dan dijamin oleh Platform Blockchain IBM. Sistem Ini membolehkan pelanggan peruncit menentukan asal dan kesahihan barang kemas yang dijual di kedai-kedai berjenama T Mark, menggunakan aplikasi T Mark.

Download Aplikasi T-Mark : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.goldway.tmark&hl=en_US

T Mark adalah inisiatif yang dimulakan oleh syarikat pada bulan Ogos tahun lepas, yang memberikan nombor siri ke barang kemas tertentu supaya sejarah provinsi dan transaksi mereka dapat lebih mudah disahkan.

Pada masa ini, syarikat itu dilaporkan melancarkan inisiatif untuk 3,000 T Mark berlian di empat kedainya, dan merancang untuk memperluaskannya hingga 10,000 berlian di 10 kedai. Kent Wong, pengarah urusan kumpulan peruncit, menggariskan kepentingan kesedaran pelanggan terhadap keseluruhan kitaran berlian:

“Bukan sahaja inisiatif ini memudahkan pengguna menguruskan aset mereka dengan mudah dan cekap, ia adalah pelaburan jangka panjang dan tidak ternilai yang memperkaya pengetahuan pengguna tentang berlian mereka.”

Chow Tai Fook mengikuti amalan pemimpin dunia lain dalam industri perhiasan yang telah menggunakan teknologi blockchain untuk mengesan produk mereka.

Syarikat Gergasi berlian global De Beers mengumumkan pada bulan Mei bahawa ia mengesan 100 berlian bernilai tinggi dari lombong itu ke peruncit menggunakan platform Tracr yang dikuasai blokchainnya.

Laman Web Tracr : https://www.tracr.com/

Pada bulan April, pengeluar dan pembekal industri emas dan berlian utama berpersatuan dengan IBM untuk membangunkan rangkaian blockchain untuk mengesan asal-usul barang kemas yang telah siap. Inisiatif TrustChain direka untuk mengesan dan mengesahkan berlian dan barang kemas dari tempat asal mereka ke lokasi runcit mereka.

Laman Web TrustChain : https://www.trustchainjewelry.com/

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!