Syarikat Pembayaran Qiwi Melancarkan Investment Crypto Bank Rusia

163

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Qiwi Blockchain Technologies (QBT) telah melancarkan pelaburan crypto yang digelar “HASH,” laporan berita tempatan Kommersant melaporkan 29 Jun. QBT adalah anak syarikat penyedia perkhidmatan pembayaran terkemuka Rusia, Qiwi.

HASH, yang dibina di atas “model perbankan pelaburan klasik” menurut Kommersant, akan menyediakan platform untuk tawaran syiling permulaan (ICO). Yakov Barinsky, Ketua Pegawai Kewangan QBT (CFO), menjelaskan bahawa HASH “akan membantu syarikat-syarikat untuk melalui peringkat penggalangan dana.”

Sebagai Kommersant, HASH merancang untuk bekerjasama dengan dana antarabangsa yang mengkhusus dalam pelaburan aset crypto. Menurut Barinsky, syarikat itu sudah bekerja dengan sepuluh dana sedemikian dengan yang terbesar yang mempunyai perolehan sekitar $ 100 juta.

Barinsky juga berkata bahawa HASH akan menyediakan perkhidmatan perdagangan crypto mulai tahun depan, selepas syarikat memperoleh lesen yang diperlukan. Kerajaan Rusia bersedia meluluskan rang undang-undang pengawalseliaan kritikal dan blockchain utama pada 1 Julai.

Didirikan di Moscow pada tahun 2007, Qiwi telah menjadi salah satu perkhidmatan pembayaran dalam talian terbesar di Rusia dengan kebanyakan operasi di Rusia, Ukraine, Kazakhstan, Moldova, Belarus, Romania, A.S., dan Emiriah Arab Bersatu. Baru-baru ini, syarikat itu telah disenaraikan di kalangan 39 firma antarabangsa yang telah bekerjasama dengan konsortium R3 untuk menguji aplikasinya (KYC) pelanggan anda.

QBT anak syarikat Qiwi dilancarkan pada Mac 2017 dengan 100 juta rubel dalam pembiayaan ($ 1.6 juta) untuk membangunkan produk blockchain dalaman.

Pada bulan Julai 2017, Qiwi bekerjasama dengan pendidik IT Scream School untuk membuka “Blockchain Academy” swasta, yang menawarkan kursus satu bulan untuk profesional IT yang memberi tumpuan kepada prinsip-prinsip blockchain dan pembangunan penyelesaian IT berasaskannya.

Nantikan ICO dari Qiwi , potensi pelaburan ICO Qiwi sangat bagus kerana Qiwi adalah pesaing besar Paypal , Paypal merupakan syarikat pra bayar yang popular di Amerika dan Malaysia, manakala Qiwi syarikat pra-bayar yang amat popular di rusia hingga ke benua eropah. Jikalau dilihat dari sudut transaksi dan trafik yang berlaku , Qiwi sudah pun menjadi saingan paling besar bagi Paypal , begitu juga dengan beberapa syarikat pra bayar seperti Payeer yang bertapak di Rusia juga.

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!