Syarikat Telekom Terbesar Vietnam Implikasi Blockchain

110

Viettel Enterprise Solutions Corporation telah menetapkan matlamat untuk menjadi penyedia teknologi blockchain terkemuka di Vietnam dalam tempoh lima tahun. Berita Viet Nam melaporkan 25 Oktober. Viettel Enterprise Solutions Corporation adalah syarikat pengendali telekomunikasi terbesar di Vietnam.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Viettel Enterprise Solutions Corporation ditubuhkan pada awal Oktober untuk memberi tumpuan kepada penyediaan penyelesaian teknologi maklumat dan komunikasi kepada sektor kerajaan dan komersial, dan membantu dalam membina kerajaan digital.

Bercakap pada bengkel yang dipanggil “Blockchain di Viettel,” timbalan pengarah syarikat itu Ngô Vĩnh Quý dilaporkan berkata bahawa Viettel tidak sabar-sabar untuk mengikuti trend pembangunan, termasuk teknologi blockchain. Ngô meyakinkan bahawa perbadanan mempunyai sumber yang diperlukan, termasuk pembiayaan, pakar, dan infrastruktur rangkaian untuk mempelajari dan menggunakan blokchain. Ngô menambah:

“Blockchain adalah ekosistem yang tidak terhad. Tugas yang paling sukar untuk Viettel adalah memilih teknologi blockchain yang paling berkesan yang boleh digunakan dalam kehidupan seharian. “

Viettel Enterprise Solutions Corporation telah membangunkan penyelesaian berasaskan blokchain untuk meningkatkan pengurusan fail dalam sektor penjagaan kesihatan. Penyelesaiannya membolehkan sambungan seluruh rangkaian perubatan, termasuk Kementerian Kesihatan, jabatan kesihatan wilayah, pesakit, dan entiti lain yang berkaitan di peringkat nasional.

Beberapa negara Asia lain telah menggunakan teknologi blockchain dalam rangkaian telekomunikasi mereka. Syarikat telefon terbesar Korea Selatan, KT Corporation milik kerajaan, mengumumkan pelancaran rangkaian komersil yang dikuasai blockchain untuk menjadikannya “lebih selamat dan telus”.

Sebelum ini, tiga pengendali telekom utama China – China Mobile, China Unicom dan China Telecom – melancarkan kumpulan penyelidikan blockchain, yang bertujuan untuk “membina pasukan aplikasi blockchain dipercayai untuk meneroka kawasan blockchain dan berusaha meningkatkan pemahaman tentang aplikasi baru dalam bidang aset digital blockchain, aset telekomunikasi dan rangkaian telekomunikasi generasi akan datang.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!