Syarikat Terbesar Kereta Api Europe dalam Uji Kaji Blockchain

66

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Pengendali keretapi Jerman Deutsche Bahn AG (DB) telah bekerjasama dengan platform integrasi blockchain Unibright untuk memeriksa kemungkinan mengenakan ekosistemnya.

DB melantik Unibright untuk membuat persediaan bengkel dalaman, yang berdedikasi untuk membolehkan kemungkinan aset digital syarikat. Syarikat Gergasi kereta api, yang dianggap sebagai yang terbesar di Eropah, ingin mengetahui sama ada penyelesaian terdesentralisasi dapat mengurangkan kos operasi dan membantu DB berinteraksi dengan ahli-ahli industri pelancongan yang lain.

Unibright membangunkan konsep konsep (PoC) berdasarkan idea bahawa blockchain dapat menyambungkan kawasan yang berlainan dalam perjalanan yang biasa, seperti perjalanan tunggal, batu, perkhidmatan, katering, tempahan hotel atau pengangkutan tempatan.

Untuk mencapai itu, setiap bahagian perjalanan perlu diberi perhatian. Dalam PoC, token boleh dibeli dan dijual oleh pelanggan, atau ditukar untuk perkhidmatan lain disebabkan oleh  ekosistem. Selain itu, token boleh digunakan oleh penerbit sebagai ganjaran untuk pelanggan setia

Unibright telah menawarkan untuk membina ekosistem pada Protokol NEM dan rangka kerja yang dibangunkan khusus, di mana token itu boleh diatur dalam kelompok, seperti untuk perjalanan, makanan dan penginapan. Pakar perniagaan boleh memantau rangkaian tanpa kemahiran tertentu, tuntutan syarikat.

Walaupun bengkel itu tidak akan membawa kepada pelaksanaan jangka pendek teknologi itu, ketua jabatan jualan BD, Akram Sioud percaya dengan blokchain, perusahaan “dapat mendapatkan satu langkah lebih dekat dengan penerimaan bebas dari jasa pembekal yang berlainan” dan membina saluran pengedaran.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, syarikat kereta api kebangsaan Switzerland juga telah menguji blockchain November ini. Operator menyelesaikan PoC sistem pengurusan identiti berasaskan blockchain untuk meningkatkan kecekapan proses berasaskan kertas.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!