Taipei Medical University Hospital Lancar “Healthcare Blockchain Platform” Untuk Memudahkan Rakyat

158

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Hospital Perubatan Universiti Taipei telah melancarkan platform berasaskan blockchain untuk meningkatkan penyimpanan rekod perubatan,

Projek yang diberi nama “Healthcare Blockchain Platform” dilaporkan dibangunkan untuk menyokong dasar Sistem Perubatan Hierarki Kerajaan. Dengan ini dapat meningkatkan perkhidmatan rujukan pesakit, dan menggabungkan rangkaian penjagaan kesihatan individu untuk membolehkan orang ramai mengakses rekod perubatan mereka dengan cara yang lebih mudah dalam membuat permintaan untuk rekod mereka, pesakit boleh log masuk ke aplikasi mudah alih yang dilindungi kata laluan.

Layari Website Healthcare Blockchain Platform : https://phros.io/

 

Projek ini melibatkan lebih 100 klinik, yang menggunakan teknologi blockchain untuk menangani isu-isu utama dalam penjagaan kesihatan, seperti pemindahan data antara pertubuhan perubatan dan portal pesakit.

Melalui platform itu, pesakit boleh mengakses “satu set lengkap semua rekod perubatan mereka, termasuk imej perubatan resolusi tinggi, keputusan makmal, dan maklumat peperiksaan klinikal dan kesihatan,” sementara hospital dan klinik boleh meminta, memberi kuasa dan berkongsi rekod pesakit menggunakan smart kontrak.


Penguasa hospital Chen Ray-jade memberitahu wartawan bahawa blockchain dapat membantu meminimumkan risiko hack dan manipulasi data, sambil menambah bahawa

“teknologi blockchain tidak hanya membantu menggabungkan rekod perubatan elektronik dengan rekod kesihatan elektronik dari pelbagai hospital dan klinik, ia juga menggabungkan keselamatan tambahan dari ciri pemberitahuan dan persetujuan sebelum sebarang pemindahan berlaku. ”

Pertubuhan penjagaan kesihatan di seluruh dunia juga telah menggunakan teknologi ini dalam pengurusan data perubatan.

Syarikat Bio-teknologi Korea Selatan , iaitu Macrogen bersama-sama dengan syarikat teknologi tempatan Bigster sedang membangunkan ekosistem data terbesar perubatan yang akan membolehkan penyimpanan peribadi , pemindahan sejumlah besar maklumat genomik dan peribadi yang sensitif. Pasaran Penyelidikan Sains yang berasas di A.S. iaitu Scientist.com mendedahkan platform blockchain baru yang direka untuk mengesan dan melindungi data farmaseutikal. Di samping itu, Scientist.com cuba mengurangkan beban perniagaan biopharma untuk mematuhi peraturan data A.S. yang ketat. Jerman Camelot Consulting Group telah membangunkan penyelesaian berasaskan blokchain untuk pengurusan data perubatan sensitif, di mana semua urus niaga data disulitkan dan disimpan pada blockchain yang tidak berubah dan dijalankan secara langsung antara peserta yang dibenarkan.

 

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!