Teather(USDT) VS TrueUSD(TUSD)

252

Crypto stabil ialah cryptocurrency yang dimaksudkan untuk disandarkan kepada aset stabil seperti emas atau mata wang fiat lain.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Tether (USDT) adalah crypto yang stabil yang terikat dengan Dolar Amerika pada nisbah pertukaran 1 Token : 1 USD. Idea awal untuk ini adalah bahawa jumlah Tether dalam edaran akan sepadan dengan jumlah pegangan USD dalam akaun bank Tether Limited.

TrueUSD (TUSD) adalah crypto stabil yang sama yang merupakan sebahagian daripada platform tokenization aset TrustToken. Secara perbandingan, TUSD nampaknya telah meningkat dari semua batasan platform Tether. Mari kita bincangkan perbezaan utama antara USDT dan TUSD

Harga: Pertama dan terpenting, kini TUSD diniagakan pada $ 1.00, yang bersamaan dengan dolar AS dengan permodalan pasaran $ 78,724,093 USD manakala USDT bernilai $ 0.997, dengan permodalan pasaran $ 2,748,503,636 USD.

Tether (USDT) kini berada di kedudukan 8 dengan permodalan pasaran manakala TrueUSD berada di kedudukan 71.

USDT token dan Tether Limited telah dicemari oleh kontroversi untuk masa yang panjang, kini.

Secara perbandingan, setiap duit syiling TUSD disokong dalam rizab pertukaran 1: 1 dengan Dollar AS. TrustToken telah membentuk perkongsian undang-undang dengan bank sah dan organisasi yang memegang pegangan USD mereka di Escrow.

TUSD adalah token ERC20 dan boleh disimpan di dompet Ethereum, tidak seperti USDT Tether, yang bukan sebahagian daripada ERC20.

USDT Vs TUSD Pelaburan:

Mana-mana pelabur yang bersedia untuk melabur dalam crypto TUSD perlu melakukan KYC / AML wajib sebelum membeli. Ini memastikan ketelusan setiap transaksi berbanding USDT.

Token TUSD ini boleh ditebus untuk mata wang fiat yang setara.

Faktor lain dalam perbahasan Tether vs TrueUSD ialah hakikat bahawa Tether Limited tidak pernah secara rasmi diaudit oleh mana-mana pihak ke-3, tidak seperti TrustToken yang kerap menerbitkan pengesahan berterusan.

Tokoh USDT telah tidak menentu sejak beberapa bulan lalu kerana semua kontroversinya, bagaimanapun, ia kekal sebagai mata wang paling banyak kedua di pasaran dengan 22% daripada jumlah dagangan yang didagangkan.

TUSD masih dalam peringkat awal dan mempunyai potensi yang tidak terhad untuk pertumbuhan. Kebanyakkan Exchanger besar mula menukar dagangan Teather USDT ke TrueUSD (TUSD), contoh seperti Binance dan Bittrex

Layari TrustToken (TUSD) : https://www.trusttoken.com/
Layari Teather Limited (USDT) : https://tether.to/

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!