Telefon 5G Bertenaga Blockchain Dikeluarkan oleh Samsung Dilancarkan

89

Samsung dan SK Telecom, syarikat penerbangan mudah alih Korea Selatan, melancarkan telefon pintar 5G pertama di dunia yang dilengkapi dengan pengesahan ID menggunakan blockchain.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Telefon, yang disebut “Galaxy A Quantum”, memiliki chipset penjanaan nombor rawak kuantum yang dikembangkan dengan kerjasama Samsung Electronics. Harga awal telefon adalah 649,000 won Korea, atau $ 527 USD, menurut pengumuman pada 14 Mei.

Ciri-ciri blockchain digabungkan
Syarikat itu menyatakan bahawa sistem bertenaga blockchain digunakan ketika pengguna membayar barang dan perkhidmatan di pedagang luar talian dengan SK Pay. Blockchain juga digunakan untuk membantu mencegah pemalsuan dan pencurian maklumat yang tersimpan di telefon. Satu lagi ciri utama telefon adalah perlindungan biometrik SK Pay – perkhidmatan pengesahan blockchain mudah alih.

Pembawa telefon bimbit menyatakan bahawa telefon ini akan dijual pada 15 Mei, dengan tarikh pelancaran rasmi pada 22 Mei.

Yang terbaru mengenai pengembangan telefon bimbit blockchain di Asia
Korea Selatan telah menjadi penanda aras dalam pengembangan telefon bimbit bertenaga blockchain. Sebagai contoh, Blocky melaporkan pada tahun 2019 bahawa gergasi mudah alih LG sedang mengembangkan telefon blockchain sebagai tindak balas kepada Telefon Klaytn yang mesra kripto Samsung.

Sumber-sumber China melaporkan pada bulan September 2019 bahawa startup yang dilaburkan oleh Huobi, While Network, telah melancarkan telefon pintar bertenaga blockchain, Acute Angle, di Asia Tenggara.

HTC mengumumkan telefon pada bulan April yang akan mempunyai pilihan untuk melombong Monero (XMR) melalui aplikasi.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!