Thailand Mengesahkan Peraturan ICO yang terkawal pada Julai ini

309

Dalam pengumuman 4 Julai, Thailand telah mengesahkan peraturan ICO yang ditunggu-tunggu akan berkuatkuasa pada 16 Julai, menyusun status serta dana di negara thailand.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Dalam ulasan ringkas, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Thailand (SEC) memuktamadkan butiran bagaimana ICO akan beroperasi pada masa hadapan.

Peraturan baru ini akan mengambil bentuk prosedur pengukuran dua peringkat, dengan “portal ICO” yang bertauliah untuk memilih pemohon untuk lulus ke SEC untuk pemeriksaan akhir.

“Setelah diluluskan oleh portal ICO, SEC akan mula mempertimbangkan aplikasi untuk pengeluaran dan penjualan token digital untuk ICO,”

Sistem ini adalah hasil daripada proses perundingan dan persiapan oleh kerajaan yang telah berjalan selama beberapa bulan.

Awalnya diumumkan pada bulan Mac dan melalui perintah diraja pada bulan Mei tahun ini, Blocky.my melaporkan, kemuncaknya akan menyaksikan Thailand menjadi salah satu bidang kuasa pertama di dunia untuk membenarkan ICO berfungsi dalam persekitaran yang terkawal sepenuhnya.

Korea Selatan tidak lama lagi boleh mengikutinya, penggubal undang-undang sedang menimbangkan pembalikan larangan negara terhadap ICO yang menyokong operasi terkawal.

Calon pelaksana Thai ICO sementara itu harus mematuhi pelbagai prasyarat sebelum memohon, termasuk modal minimum 5 juta Thai baht ($ 150,000) dan kemampuan untuk sepenuhnya mendedahkan aspek fungsi teknik dan pelan pelaburan.

Jarang kedengaran ICO dan Crypto dari Thailand , kini tidak mustahil akan muncul banyak crypto serta ico dari Thailand. Salah satu ICO yang berjaya diThailand sebelum ini adalah Decsee yang menawarkan perkhdimatan Hailing Service. Dacsee akan mengembangkan perniagaan nya di Malaysia, tidak lama lagi anda akan mendengar perniagaan hailing service baru digelar Decsee bakal menjadi saingan pada Grab.

Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!