Thailand SEC Meluluskan ICO ‘Portal’ Pertama melalui Peraturan Baru

98

Pengatur sekuriti Thailand akan melancarkan satu “portal (ICO)” untuk beroperasi secara sah pada bulan November. Bercakap kepada penerbitan itu, Rapee Sucharitakul, Setiausaha Agung Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Thailand (SEC) berkata bahawa ICO sendiri juga boleh mendapat kelulusan rasmi untuk berkhidmat di pasaran Thai sebaik sahaja Disember ini.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

“Sekurang-kurangnya satu portal ICO akan disahkan pada bulan November, maka kami boleh meluluskan tawaran ICO, yang mungkin bermula pada bulan Disember,” katanya.

Pengesahan menandakan peringkat terakhir Thailand untuk memformalkan pasaran cryptocurrency yang bermula dengan pengeluaran keputusan diraja pada bulan Mei.

Mengawal semua bentuk entiti cryptocurrency dari ICO ke pertukaran exchanger dan “pengendali aset digital” yang lebih luas. Semasa proses permohonan, semua akan terus beroperasi seperti biasa. Setelah mengemukakan permohonan asal mereka dalam tempoh penyejukan selama 90 hari yang ditetapkan berikutan pengeluaran keputusan bulan Mei.

“Kami sentiasa memberi amaran kepada para pelabur agar tidak dibujuk untuk melabur dalam tawaran ICO kerana mereka boleh menjadi penipuan atau mereka mungkin tidak cukup mempunyai aset modal yang mencukupi untuk berdagang,” tambahnya, meneruskan amaran yang dibuat bulan lalu.

Bercakap pada Sidang Kemuncak Pembiayaan Keganasan minggu ini, Timbalan Perdana Menteri Thailand menggesa agar langkah tambahan diperkenalkan baik secara domestik dan antarabangsa ke rangka kerja pengawalseliaan yang masih belum selesai, untuk bersaing dengan taktik baru dan ancaman kepada keselamatan pengguna.

Awal minggu ini, pada 5 November, Jabatan Hasil Negara mendedahkan rancangan untuk menggunakan pembelajaran blockchain dan mainghine untuk mengesahkan kesahihan cukai yang dibayar dan mempercepat proses pembayaran balik cukai.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!