TikTok Menyebabkan Harga Dogecoin Melonjak

1,028

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Dogecoin cryptocurrency berasaskan Meme (DOGE) memberi amaran kepada peniaga terhadap spekulasi setelah harganya meningkat 50% dalam 24 jam.

Dalam tweet pada 8 Julai, pengawal akaun Twitter @Dogecoin meminta pembeli untuk “berhati-hati dengan niat orang ketika mereka mengarahkan anda untuk membeli barang.”

Dogecoin kepada peniaga: Tetap selamat, bijak
DOGE telah meningkat dalam beberapa hari terakhir berkat kempen publisiti yang melibatkan video viral di rangkaian media sosial China, TikTok.

Jumlah dagangan telah meningkat lebih daripada 2,000%, sementara Google Trends mengesahkan terdapat banyak minat untuk membeli altcoin, yang kini berada di tangga ke-27 di dunia dengan cap pasaran.

Seperti yang dilaporkan, kegembiraan muncul berpusat pada tren yang dijuluki “#dogecointiktokchallange” dan “dogecointiktokchallenge.”

Pengguna TikTok menyiarkan video perdagangan dan prestasi, mengajak orang lain untuk menyertainya. Dengan beratus-ratus ribu tontonan, satu video malah meminta pasaran mengambil DOGE / USD ke $ 1.

Pada masa akhbar, pasangan ini diperdagangkan pada harga $ 0.042 yang jauh lebih sederhana, masih tertinggi sejak Oktober 2018.

Namun, bagi @Dogecoin, suasana itu pasti bukan perayaan.

“Perhatikan niat orang ketika mereka mengarahkan anda untuk membeli barang. Tidak ada satupun dari mereka yang ingin memberi nasihat dari segi kewangan, ”baca tweet Rabu.

“Buat pilihan yang tepat untuk anda, jangan naik FOMO atau manipulasi orang lain. Kekal selamat. Jadi bijak.”

TikTok mengalahkan Elon Musk sebagai duta Dogecoin
TikTok telah berjaya memberikan keuntungan bagi pemegang DOGE dengan cara yang mengalahkan Elon Musk, yang awal tahun ini mula menyuarakan sokongan ingin tahu terhadap altcoin.

“Dogecoin mungkin merupakan cryptocurrency kegemaran saya. Cukup keren, ”dia tweet pada bulan April sebagai tindak balas kepada akaun Twitter @Dogecoin yang meminta dia menjadi CEO Dogecoin.

Dogecoin adalah hardfork Litecoin yang dilancarkan pada akhir tahun 2013. Penciptanya, Jackson Palmer, secara terbuka mengesahkan bahawa cryptocurrency adalah “jenaka”, sesuatu yang gagal memadamkan semangat episodik di kalangan pembeli.

Pada Januari 2018, semasa ledakan altcoin yang menyaksikan banyak aset mencapai tahap tertinggi sepanjang masa, Palmer mengeluarkan artikel di majalah berita teknologi bertajuk Vice, “My Joke Cryptocurrency Hit $ 2 Billion and Something Is Very Wrong.”

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!