Tim Draper Ramal Crypto Akan Digunakan Semua Masyarakat, Hanya Penjenayah Akan Menggunakan Tunai dalam Lima Tahun Lagi

170

Pelabur jutawan dan Bitcoin (BTC) terkenal Tim Draper berhujah bahawa dalam tempoh lima tahun, hanya penjenayah akan menggunakan fiat kerana crypto menjadi luas. Draper membuat kenyataannya dalam temu bual dengan saluran berita kewangan Amerika Syarikat Fox Business yang dikeluarkan pada 18 Februari.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Mengulangi pernyataan terdahulunya meramalkan bahawa wang fiat akan menjadi ketinggalan dan usang dalam tempoh lima tahun, Draper telah menghuraikan ramalannya, menyatakan bahawa tiada siapa akan menggunakannya hanya penjenayah akan terus menggunakan wang tunai, kerana penjenayah yang menggunakan crypto dapat dijejaki melalui blockchain. Beliau berkata:

“Penjenayah akan masih ingin beroperasi dengan wang tunai, sedangkan masyarakat menggunakan digital currency.”

Pada bulan Ogos 2018, seorang ejen Pentadbiran Penguatkuasaan Dadah Amerika Syarikat (DEA) menyatakan bahawa dia lebih suka orang ramai untuk terus menggunakan kriptografi, kerana blockchain menyediakan alat untuk mengenal pasti penjenayah.

Dalam temu bual itu, Draper juga mengatakan bahawa dia percaya wangnya di bank menjadi kurang selamat daripada wangnya di Bitcoin. “Bank saya sentiasa berada di bawah serangan hack,” kata Draper, sambil menambah bahawa setakat ini tiada siapa yang berjaya menggodam blockchain Bitcoin.

Ketika ditanya berapa banyak kripto yang dipegangnya, Draper memberikan sambutan singkat: “banyak.”

Kenyataan Draper baru-baru ini telah menggambarkan pendirian jutawan Bitcoin muda, Jeremy Gardner, yang mengatakan bahawa sistem kewangan yang ada jauh lebih dihina untuk perkara-perkara seperti keganasan dan jenayah daripada teknologi blockchain.

Pada bulan November tahun lalu, Tim Draper mengesahkan ramalan Bitcoin pada April 2018 bahawa cryptocurrency terbesar itu akan berdagang setinggi $ 250,000 setiap syiling menjelang 2022. Sementara itu, Bitcoin telah melihat pertumbuhan yang ketara baru-baru ini, setelah melonjak sekitar 7.6 peratus sepanjang hari dan perdagangan pada $ 3,907 pada masa akhbar, menurut CoinMarketCap.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!