Tinjauan: 60% rakyat Amerika Setuju Crypto Harus Diperlakukan sebagai Fiat dalam Kempen Politik

122

Satu tinjauan baru oleh firma penyelidikan berorientasikan blokchain Clovr menunjukkan bahawa 60 peratus responden berfikir bahawa cryptocurrency harus diperlakukan seperti mata wang fiat dalam pemilihan politik.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Semasa penyelidikannya, Clovr meninjau 1,023 pengundi yang layak yang didaftarkan di A.S. kerana pemahaman mereka tentang apa kesan mata wang maya pada proses politik. Dalam kaji selidik itu, hampir 60 peratus daripada pengundi yang ditinjau menjawab kripto dan dolar A.S. harus diperlakukan sama, sementara hanya 21 peratus responden mengatakan sebaliknya.

“60 peratus pengundi yang layak, percaya bahawa ia harus sah untuk mendermakan cryptocurrency dalam pemilihan persekutuan berdasarkan peraturan yang sama yang berlaku untuk derma dalam dolar A.S..”

63 peratus daripada pengundi yang mengenali sebagai Republik menganggap bahawa crypto cukup aman untuk digunakan untuk tujuan politik, dan 52 peratus daripada Demokrat mencadangkan perkara yang sama.

73 peratus daripada responden yang menyedari keselamatan mata wang digital percaya  tidak menjadi masalah untuk derma politik, sementara 23 peratus menyatakan kebimbangan.

Apabila ditanya tentang isu-isu kestabilan kewangan dengan kripto dalam politik, separuh daripada Republikan – 52 peratus – mengatakan bahawa crypto cukup stabil, manakala Demokrat dan Kemerdekaan masing-masing mencapai 40 dan 35 peratus.

Sepanjang tinjauan, 25 peratus peserta menyatakan bahawa mereka akan lebih berkemungkinan memberi sumbangan kepada kempen politik jika sumbangan crypto adalah pilihan. Lebih dari 20 peratus daripada Republikan menyatakan hasrat mereka untuk menyumbangkan lebih banyak jumlah yang besar jika crypto adalah pilihan. 16 peratus daripada Demokrat dan 12 peratus daripada Kemerdekaan menyatakan hal yang sama,

Mengenai kebimbangan sama ada crypto dalam kempen politik akan meningkatkan campurtangan asing dalam pilihan raya A.S., 60 peratus menjawab dalam afirmatif, di mana Demokrat menunjukkan lebih banyak perhatian daripada kumpulan lain.

Berdasarkan kaji selidik, 62 peratus responden berpendapat bahawa derma crypto boleh digunakan secara haram dalam sistem politik A.S.. Mengenai isu ini, ketiga-tiga kumpulan itu menunjukkan hasil yang sama, dengan 64 peratus daripada Bebas, 62 peratus daripada Parti Republik, dan 61 peratus daripada Demokrat yang menjawab secara afirmatif. 60 peratus responden menyatakan kebimbangan terhadap ahli politik dan penyalahgunaan parti derma.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!