TON – Pelancaran ICO oleh Applikasi Telegram

311

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Aplikasi Telegram kini mengimplikasi teknologi blockchain dan crypto untuk pengesahan pengenalan peribadi melalui aplikasi tersebut, menurut kenyataan rasmi yang disiarkan pada 26 Julai.

Sistem yang digelar sebagai “Passport Telegram”, dilaporkan bakal memblockchain kan maklumat ID peribadi pengguna dan membolehkan pengguna berkongsi data ID mereka dengan pihak ketiga (Perbankan) dengan teliti dan selamat, yang ditawarkan oleh Telegram sebagai konsep Social dan kewangan.

Layari Laman Web ICO Telegram : https://ico-telegram.org/

 

Data ID pengguna pada masa ini akan disimpan di Cloud Storage Telegram, tetapi di masa akan datang, semua data Passpot Telegram akan bergerak ke Cloud Storage yang decentralized.

“Sistem baru ini bekerja sama dengan ePayments , syarikat pengendali pembayaran digital, yang mana Telegram merujuk kepada sistem pos mereka sebagai “sistem pembayaran elektronik pertama untuk menyokong pengesahan verifikasi agar lebih selamat” melalui sistem baru ini.

E-Payment mengesahkan kenyataan Telegram, dengan menyatakan bahawa “Pengesahan boleh dicapai dalam hanya beberapa Klik.”

 

Sebelum ini TON pernah viral kerana semasa menyiarkan whitepaper secara rasmi,  namun tidak memberitahu tentang tarikh atau apa-apa info tentang  ico tersebut. Kesempatan ini diambil beberapa individu untuk menipu orang ramai dengan Laman Web yang konon nya seperti website Asli Telegram.

Diantara laman web yang PENIPU!!! : www.gram.io

Pavel Durov Founder Telegram

Malah Founder Telegram Pavel Durov merupakan rakyat Rusia telah memberi kenyataan ditwitter peringatan tentang ICO mereka.

https://twitter.com/durov/status/

Jika dilihat dari hasil carian Google kebanyakan memberi review yang buruk disebabkan penipuan yang besar pada hujung tahun 2017 tentang Crypto dari Telegram. Walaupun kredibilitinya tercalar akibat kelalaian dalam menjaga jenama nya dari diguna pakai oleh pihat tidak bertanggungjawab memanipulasi berita. Namun bagi penulis ICO Telegram tetap mempunyai potensi  tersendiri ini kerana jumlah user yang aktif sahaja adalah 200 Juta.

Dilancarkan pada tahun 2011, ePayments mengatakan ia menyediakan perkhidmatan pembayaran kepada lebih daripada 500,000 pelanggan bebas dan 1,000 syarikat di seluruh dunia. Perkhidmatan pembayaran digital berasaskan London menyokong urus niaga dalam cryptocurrency, seperti Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) dan lain-lain.

Pada minggu ini, Syarikat Teknologi Tokyo yang beribu pejabat di Hitachi dan syarikat gergasi KDDI mengumumkan percubaan sistem penyelesaian kupon runcit menggunakan teknologi blockchain untuk mengesahkan data biometrik.

Layari Laman Web ICO yang sebenar Telegram : https://ico-telegram.org/

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!