Trend Pasaran Crypto & Pengguna, Menurut CoinMarketCap (Edisi Q1 2020)

100

Menurut CoinMarketCap
Sebagai laman web pengesanan harga, kedudukan dan data pasaran # 1 di dunia untuk cryptoassets, CoinMarketCap terkenal dengan banyak sumbangannya kepada industri crypto yang terus berkembang. Dalam laporan “Menurut CoinMarketCap” (edisi Q1 2020) ini, kami menunjukkan kepada anda wawasan unik kami mengenai bagaimana prestasi pasaran kripto dan bagaimana trend yang ketara untuk Suku 1 2020 – semuanya melalui lensa data permodalan pasaran eksklusif kami dan pandangan pengguna dari pangkalan pengguna kami yang besar!

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Berikut adalah ringkasan eksekutif penemuan utama kami. Sekiranya anda seorang yang terperinci, muat turun laporan penuh kami untuk mendapatkan pandangan yang lebih mendalam, perincian mengikut wilayah pengguna dan negara malah lebih banyak carta.
KLIK PAUTAN DI BAWAH UNTUK MELIHAT LAPORAN PENUH
https://coinmarketcap.docsend.com/view/x7crt52j9i8h2rev

Sepintas lalu Q1
Seperti yang anda ketahui, Q1 adalah tempoh bergolak bagi peserta dalam industri crypto. Permulaan tahun ini menyaksikan permintaan kripto yang kuat, dengan Bitcoin mencapai paras tertinggi $ 10,500 dan jumlah capaian pasaran mencecah $ 305 bilion pada bulan Februari.

Namun, apabila jumlah kes COVID-19 meroket dan tersebar di seluruh dunia, menyebabkan Organisasi Kesihatan Dunia mengkategorikan virus itu sebagai wabak global, semua pasaran – termasuk tempat perlindungan tradisional seperti emas – merosot sebelum pulih hari-hari berikutnya.

Harga Bitcoin turun 43% pada 12 Mac, mencecah paras terendah $ 3,900.
Pada hari yang sama, jumlah cap pasaran crypto mencecah paras terendah $ 150 bilion, 57% lebih rendah daripada bulan sebelumnya.
Walaupun Bitcoin sering disebut-sebut sebagai “digital-gold,” harganya jatuh ketara, yang menyebabkan orang mempersoalkan statusnya sebagai aset safe-haven.

Pada Q1, kedua Bitcoin dan pasaran kripto pada umumnya telah mengatasi penanda aras global untuk ekuiti, seperti MSCI World Index dan S&P 500.

Hari ini, pasaran crypto telah memperoleh semula sebahagian besar kerugian pada Mac lepas, tetapi masih dalam pemulihan untuk pergi ke tahap harga yang kita lihat pada awal suku ini.

Di dalam Pasar Crypto,
Pada Q1, Bitcoin mengalami kerugian relatif yang lebih besar dalam had pasaran (-9,78%) berbanding dengan kebanyakan 10 kriptoasset teratas yang lain serta selebihnya dari cryptoasset lain secara keseluruhan.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa cryptoasset yang mendapat momentum yang signifikan pada suku suram ini. Dengan permodalan pasaran, BCH (+ 10,48%), BSV (+ 76,0%), XTZ (+ 20%), LINK (+ 25,4%) dan LEO (+ 26,83%) dapat keluar dari Q1 lebih baik daripada yang mereka mulakan.

Terutama, BSV dan BCH mendapat perhatian yang mendadak; BSV dari 29 rank untuk menjadi cryptoasset ketujuh yang paling banyak dilihat di CoinMarketCap, dan BCH naik 14 tempat untuk menjadi yang ke-10.

Sesuatu yang menarik yang kami perhatikan adalah penurunan drastik lalu lintas pengguna dari China yang bertepatan dengan permulaan pandemik global COVID-19, juga disertai dengan spekulasi di sekitar Great Firewall dan penindasan China terhadap laporan warga dalam talian mengenai wabak yang mungkin mempengaruhi akses ke perkhidmatan internet (lihat Bahagian 3 dalam laporan terperinci untuk maklumat lebih lanjut).

Di tengah landskap campuran dalam crypto, dua trend lain nampaknya menjanjikan.

Pertumbuhan 43.24% Di Kalangan Pengguna Wanita
Dalam segmen pengguna wanita, wilayah Amerika dan Eropah meningkat lebih daripada 50% pengguna. Pertumbuhan luar biasa melebihi 80% pengguna wanita dipimpin oleh negara-negara termasuk Colombia, Venezuela, Romania, Greece dan beberapa negara lain. (Lihat Bahagian 5 dalam laporan terperinci untuk senarai penuh negara).

Pertumbuhan 46.04% Di Kalangan Pengguna Belia
Berkaitan dengan segmen pengguna belia (berumur 18-24 tahun), benua Oceania mencatat lonjakan peratusan terbesar sebanyak 151.95%, diikuti oleh Afrika dengan 91.47%. Bahagian 6 dalam laporan terperinci menyenaraikan negara-negara yang menyaksikan pertumbuhan luar biasa melebihi 80% pada pengguna muda; ini termasuk India, Inggeris, Sepanyol dan Mexico antara lain.

Kesimpulan Laporan
Ini menunjukkan bahawa data kami menunjukkan bagaimana industri kripto masih baru dan terus berkembang.

Q1 menunjukkan kepada kita bahawa peluang untuk pertumbuhan pasaran crypto tidak hanya bergantung pada Bitcoin. Walaupun dominasi Bitcoin kuat, cryptoasset lain seperti BSV dan BCH telah menunjukkan kemampuan untuk mengatasi penanda aras aset Bitcoin dan global seperti S&P 500 Index.

Nampaknya semakin berkurang adalah gembar-gembur di sekitar crypto sebagai mekanisme pengumpulan dana. Dari ledakan penawaran syiling awal (ICO) tahun 2017 hingga penggalangan dana yang didorong oleh pertukaran dalam penawaran pertukaran awal (IEO), daya maju untuk mengumpulkan modal melalui penerbitan token kini berada di tahap yang rendah. Yang mengatakan, ada banyak potensi yang belum dimanfaatkan dalam revolusi blockchain. Kami untuk satu di CoinMarketCap sangat menantikan penyelesaian baru dan inovatif yang akan dibawa oleh industri.

Masih terlalu awal untuk meramalkan peranan dan nasib crypto, kerana ia dapat memberi makna yang berbeda kepada kumpulan orang yang berlainan, bergantung pada iklim ekonomi dan sosial di mana mereka tinggal. Seperti yang ditunjukkan oleh data pengguna kami, crypto terus mendapat lebih banyak perhatian dari pelbagai sudut dunia, terutama dengan minat yang meningkat dari demografi muda (dan baby boomer). Semasa evolusi crypto terungkap, mari kita teruskan nadi aktif.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!