Tron Mengumumkan “Sun Network” untuk Rangkaian DApp

317

Platform aplikasi decentralized berasaskan blokchain (DApp) Tron telah mendedahkan pelan pengembangan penyelesaian skalabilitas lapisan kedua, Sun Network. Menurut kenyataan yang dikeluarkan pada hari Isnin, 8 April, testnet rangkaian akan dilancarkan pada akhir bulan Mei.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Pelan pengembangan Rangkaian Sun termasuk membangunkan infrastruktur rantaian DApp. Protokol lapisan kedua dijangka meningkatkan kapasiti keseluruhan rangkaian Tron, sementara pada masa yang sama membolehkan DApps dijalankan dengan penggunaan tenaga yang sangat rendah dan keselamatan yang tinggi.

Semasa fasa pertama, yang dijadualkan bermula pada 30 Mei, Tron akan memberi tumpuan kepada melancarkan kontrak pintar sidechain. Pelancaran rasmi utama Network Sun, yang akan terus meningkatkan ciri-ciri desentralisasi dan keselamatan aset, ditetapkan pada 10 Ogos.

Pada pertengahan bulan September, Tron merancang untuk melancarkan proses pengoptimuman untuk meningkatkan kemudahan penggunaan rangkaian dan memudahkan penyebaran sidechains.

Pada 6 April, pengasas dan CEO Tron, Justin Sun telah mengambil bahagian dalam podcast Crypto Chick, membayangkan bahawa ekosistem Tron akan secara rasmi bekerjasama dengan Ethereum (ETH) pada akhir tahun ini tanpa memberikan butiran lanjut.

Semasa podcast yang sama, Sun berkata, versi Tetap stabilcoin Tether (USDT) yang berpangkalan di Tron ditetapkan untuk dilancarkan pada 9 April. Dia mendedahkan bahawa versi berasaskan Tron stabilcoin akan membenarkan urus niaga yang lebih murah dan cepat daripada Bitcoin (BTC ) berdasarkan protokol Omni, USDT.

Terdahulu pada bulan April, Yayasan Tron telah memutuskan meminta pemaju menghapus DApps perjudian dari pasaran Jepun untuk mematuhi peraturan tempatan. Sebagai perjudian secara umumnya dilarang oleh kod jenayah Jepun, syarikat itu menggesa pemaju tempatan untuk tidak melancarkan sebarang aplikasi sedemikian di platform syarikat itu.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!