“Twitch” Bakal Bersaing dengan eBay dan Amazon

191
Pengasas bersama Rare Bits, Ammit Mahajan, yang juga mencipta permainan rangkaian sosial yang popular, Farmville, telah mendedahkan bahawa syarikat itu mengumpul $ 6 juta dalam pusingan pembiayaan Siri A yang diketuai oleh Spark Capital , CEO Twitch Emmett Shear dan pengasas Justin Kan.
Twitch adalah sebuah social media platform yang mempunyai banyak function seperti video & blogger. Kebanyakkan pengguna nya adalah gamers.
Mengapa Twitch Berminat di Pasaran Ethereum?
Koleksi digital seperti CryptoKitties tertanam pada protokol blockchain Ethereum yang tidak berubah sebagai kontrak pintar, dan kontrak ini boleh dipindahkan daripada aplikasi CryptoKitties asli kepada platform seperti Bit Rare untuk berdagang dengan pengguna Ethereum dan pelabur lain.
Rare Bits pertama kali mendapat populariti dalam komuniti cryptocurrency selepas pengguna CryptoKitties, permainan aplikasinya yang paling popular (dapp) mengikut DappRadar, mula menjual kucing digital di pasaran.
Selama bertahun-tahun, industri permainan yang berkembang pesat telah berusaha mencari kaedah yang efisien untuk memudahkan perdagangan item dalam permainan. Platform seperti GameFlip, G2A, dan PlayerAuctions telah dikendalikan sebagai perantara dan moderator untuk membantu pemain membeli dan menjual mata wang dalam emas, barang, kulit, dan penemuan yang jarang berlaku.
Selepas platform pengedaran kandungan digital, Twitch adalah perniagaan yang menumpukan industri permainan; ia terutamanya menyokong gamer dan streamer tidak seperti platform lain seperti YouTube yang mensasarkan pencipta kandungan yang lebih luas.
Kemungkinan besar untuk berdagang dalam koleksi permainan dalam Ethereum blockchain; ed Twitch CEO dan pengasas Emmett Shear dan Justin Kan untuk melabur dalam platform, melihat potensi Bit Langka berkembang menjadi platform lelongan berasaskan blockchain yang pertama berjaya.
Bercakap kepada CNBC, pengasas Rare Bits Mahajan berkata dalam jangka panjang, platform ini berharap untuk melihat produk bukan cryptocurrency di platform bersama koleksi digital, seperti pentas belakang untuk konsert dan produk kedua.
Dalam jangka pendek hingga pertengahan, Mahajan berkata bahawa pasukan perlu memberi tumpuan kepada membawa orang dari luar sektor cryptocurrency ke platform berasaskan Ethereum. Pada masa ini, Rare Bits akan merayu kepada peminat cryptocurrency tetapi untuk membawa pelanggan tetap di pasaran yang lebih besar, Mahajan berkata struktur insentif khas akan diperlukan.
Menegaskan pendiriannya yang realistis tentang kekurangan penggunaan blok block yang ada sekarang, Mahajan berkata:
“Isu dengan hari ini adalah, jika saya tidak mempunyai apa-apa kaitan dengan Ethereum, saya tidak tahu apa-apa mengenainya dan saya tidak pernah memikirkannya, mengapa saya akan pergi keluar dari cara saya untuk membeli Ethereum dan terlibat dalam ekosistem ini? Bayangkan jika seorang selebriti seperti Beyonce atau seseorang yang sangat terkenal adalah melepaskan sepuluh pentas di belakang pentas di blok bar, berapa jutaan orang yang anda fikir akan keluar dari cara mereka untuk memperoleh salah satu perkara itu? “

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!