U.S Menghampiri Kehancuran Ekonomi

79

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Penganalisis dari Bank of America Merrill Lynch berkata bahawa “crash market” dalam pasaran cryptocurrency dan minyak adalah penunjuk kepada kemunculan “flash crash” di pasaran.

Para ahli strategi dilaporkan mencadangkan kemeruapan yang semakin meningkat merentasi pelbagai kelas aset dan penghapusan, seperti yang berlaku di pasaran minyak sejak minggu lalu, adalah tanda-tanda evolusi “bear market”.

Pada Nov.14, harga Bitcoin (BTC) merosot di bawah $ 5,400, manakala jumlah permodalan pasaran semua cryptocurrencies turun serendah $ 174 bilion. Harga menandakan rekod volatiliti baru untuk pasaran tahun ini.

Pada hari Selasa, minyak mentah Brent dilaporkan mencecah paras lapan bulan, menjadikannya kejatuhan satu hari paling melampau dalam masa tiga tahun. Berikutan pasaran beruang semasa, wang tunai telah mengatasi saham dan bon tahun ini buat kali pertama sejak tahun 1992.

Beberapa agenda dikeluarkan atas permasalahan ekonomi yang bakal meleset akibat perang dagangan antara NATO dan BRICS.

Para penganalisis memberitahu bahawa, walaupun isyarat menurun, $ 122 bilion telah mengalir ke dalam ekuiti, $ 35 bilion ke dalam dana pasaran wang, dan $ 24 bilion menjadi bon. Pada masa yang sama, pasaran menyaksikan aliran keluar yang besar daripada bon korporat, di mana dana bon korporat gred pelaburan kehilangan $ 2 bilion dan dana bon hasil tinggi kehilangan $ 2.3 bilion.

“Kekuatan terakhir” adalah bon korporat berprestasi tinggi dan dolar A.S., menurut ahli strategi. Dolar A.S. dijangka meningkat pada akhir tahun semasa dan terus meningkat pada suku pertama 2019 sebelum jatuh merundum.

Penganalisis Fundstrat, Rob Sluymer meramalkan bahawa kejatuhan Bitcoin pada 14 November mendorong pasaran crypto ke dalam kawasan “yang terlalu oversold”, sementara “petunjuk teknikal jangka panjang tidak begitu baik.”

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!