UAE Bakal Jadi Pusat Blockchain 2019

107

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Emiriah Arab Bersatu (UAE) sedang mencari senarai destinasi utama untuk perniagaan yang berkaitan dengan blokchain pada tahun 2019 ekoran undang-undang crypto yang baru. Memandangkan UAE telah mengumumkan satu rangka kerja undang-undang baru untuk tawaran duit syiling awal (ICO) dan membayangkan mengenai peraturan yang mungkin untuk pertukaran kripto, para ahli melihat kemungkinan negara untuk bergabung dengan Malta dan Gibraltar sebagai destinasi crypto yang popular.

Hans Fraikin, Ketua Pegawai Eksekutif Projek Libra – program pelan impak yang didorong oleh blockchain – memberitahu The National bahawa UAE adalah “kedudukan yang sempurna untuk menjadi pemimpin global dalam ruang ICO.” Beliau juga percaya bahawa negara akan menjadi yang paling menjanjikan bidang kuasa bagi permulaan yang diberi perhatian kerana pendiriannya terhadap ICO.

Andrea Bonaceto, Ketua Pegawai Eksekutif Eterna Capital – firma pengurusan dana di London – juga percaya bahawa UAE mungkin “berada di barisan hadapan industri” berikutan usaha kerajaan untuk memodenkan sektor kewangan.

Walau bagaimanapun, kedua-dua pakar percaya bahawa UAE perlu memupuk pemaju dan pelabur mereka sendiri untuk memastikan masa depan industri crypto yang mapan di dalam negara.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, pengatur kewangan UAE mendedahkan pada pertengahan Disember bahawa dasar baru mengenai ICO akan diperkenalkan pada awal tahun 2019. Pihak Berkuasa Sekuriti dan Komoditi negara itu dilaporkan akan bekerjasama dengan Bursa Abu Dhabi dan Pasaran Kewangan Dubai untuk membangun platform untuk perdagangan token ICO.

Pada masa yang sama, UAE juga sedang membangun beberapa projek cryptocurrency dan blockchain di peringkat negeri.

Sebagai contoh, negara itu bekerjasama dengan Arab Saudi yang berjiran untuk membangunkan cryptocurrency yang diterima dalam transaksi merentas sempadan. Selain itu, Majlis Penasihat Persekutuan Bank-bank Emiriyah Arab Bersatu telah membincangkan penggunaan blockchain di bank-bank anggotanya untuk meningkatkan proses Know Your Customer (KYC).

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!