UAE Dan Saudi Arabia Bekerjasama Cipta Crypto Negara

277

Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan Arab Saudi telah mengumumkan perjanjian untuk bekerjasama dalam penciptaan satu cryptocurrency.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Menurut laporan itu, Jawatankuasa Eksekutif Majlis Koordinasi Arab-Emirat telah mengadakan pertemuan di UAE ibukota Abu Dhabi, dengan 16 ahli dari kedua-dua negara, untuk membincangkan inisiatif gabungan dalam Strategi Menyelesaikan.

Strategi Penyelesaian merangkumi tujuh inisiatif, termasuk penerbangan awam, latihan belia kesedaran kewangan, dan pembangunan mata wang digital rentas sempadan. Menurut artikel itu, cryptocurrency “akan disasarkan secara ketat untuk bank-bank di fasa percubaan dengan tujuan untuk lebih memahami implikasi teknologi blockchain dan memudahkan pembayaran rentas sempadan.”

Projek cryptocurrency bersama juga akan mengkaji kesan mata wang pusat terhadap dasar kewangan.

Inisiatif ini dilaporkan bertujuan untuk melindungi kepentingan pelanggan, mewujudkan standard untuk teknologi, dan mempertimbangkan risiko keselamatan siber semasa menentukan kesan mata wang pusat pada dasar monetari, laporan Agensi Berita Emirat.

Pada Disember tahun lepas bahawa bank pusat Emiriah Arab Bersatu telah bekerjasama dengan Pihak Berkuasa Kewangan Arab Saudi untuk mengeluarkan satu cryptocurrency yang diterima dalam urus niaga rentas sempadan antara kedua-dua negara.

Pada bulan yang sama, Emiriah Arab Bersatu sedang mencari untuk menyertai senarai destinasi utama perniagaan yang berkaitan dengan blokchain pada tahun 2019 kerana undang-undang baru.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!