UAE Menjadi Penyumbang Terbesar Dunia untuk Jualan Token Crypto

294

Emiriah Arab Bersatu (UAE) telah menjadi penyumbang terbesar di dunia untuk mempromosikan jualan token tahun ini, menurut data yang dikeluarkan baru-baru ini oleh CoinSchedule.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Lebih daripada 25% dana yang diperoleh sejak awal tahun 2019 – $ 210.5 juta – telah datang dari negara Teluk itu.

Kepulauan Cayman berada di tempat kedua dengan $ 103.8 juta, dengan Singapura ketiga dengan $ 89.7 juta.

Walaupun Amerika Syarikat telah lama menguasai jualan token, data menunjukkan ia telah jatuh ke tempat keenam dari segi dana yang diperoleh sejak Januari. Pelabur A.S. telah menjanjikan $ 37.2 juta untuk jualan token – seperlima dari rakan-rakan mereka di UAE.

Lonjakan UAE dalam pelaburan crypto telah tiba-tiba, kerana negeri itu tidak mempunyai ciri-ciri di 10 negara teratas untuk jualan digital untuk tahun ini.

Dengan tawaran duit syiling permulaan yang datang di bawah pemerhatian A.S. sejak beberapa bulan kebelakangan ini, Alex Buelau, CEO CoinSchedule, memberitahu Bloomberg:

“Kami melihat kesinambungan perpindahan itu dari Amerika Syarikat disebabkan oleh kebimbangan peraturan.”

Menurut Bloomberg, dua jualan besar telah mendorong dominasi UAE dalam kedudukan CoinSchedule. Yang pertama ialah GCBIB, yang membangunkan produk perbankan untuk pengguna crypto, manakala yang kedua adalah Bolton Coin, sebuah perniagaan yang menawarkan pelaburan dalam hartanah dan perlombongan crypto.

UAE telah berusaha untuk menjadi destinasi utama untuk perniagaan yang berkaitan dengan blockchain dengan menyediakan undang-undang baru crypto. Pada bulan Januari, UAE dan Arab Saudi melancarkan rancangan untuk bekerjasama dalam penciptaan cryptocurrency untuk membantu memudahkan transaksi merentas sempadan antara kedua-dua negara.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!