Uber, PayPal, Visa Menyokong Facebook Dalam Pelancaran GlobalCoin

251

Visa, Mastercard, PayPal dan Uber semuanya menyokong cryptocurrency baru Facebook, menurut laporan baru.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Wall Street Journal melaporkan Khamis bahawa gergasi media sosial telah menandatangani lebih daripada sedozen penyokong untuk cryptocurrency GlobalCoin, sebuah stabilcoin yang telah dibangunkan selama lebih dari enam bulan. Setiap penyokong baru akan melabur kira-kira $ 10 juta dalam projek ini sebagai sebahagian daripada konsortium yang memerintah untuk cryptocurrency.

Stripe, Booking.com dan MercadoLibre adalah sebahagian daripada projek itu, menurut Journal, walaupun laporan itu tidak menyatakan apa peranan mereka. Facebook mengumumkan bahawa ia melancarkan GlobalCoin Disember lalu, walaupun syarikat itu menyatakan bahawa ia sedang melihat cryptocurrency sejak akhir tahun 2017. Crypto itu dijangka menjadi stabilcoin yang akan beroperasi dalam infrastruktur pesanan syarikat – WhatsApp, Instagram dan Facebook.

Walau bagaimanapun, Facebook tidak menyatakan mengenai apa yang sebenarnya akan digunakan oleh GlobalCoin, BBC juga mencadangkan agar Facebook melihat kepada peruncit online, yang membolehkan penggunanya membeli barang diskaun menggunakan cryptocurrency.

Cryptocurrency akan digunakan untuk memindahkan nilai secara langsung dari Facebook ke peruncit online, memotong syarikat kad kredit sebagai orang tengah. GlobalCoin kini dijangka dilancarkan pada 18 Jun.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!