UK: 40% Syarikat yang Memohon Dana Kerajaan yang Menggunakan Blockchain (DLT)

309
U.K. Financial Conduct Authority (FCA) telah melancarkan 29 syarikat yang berjaya untuk memohon kepada Dana Bajet Belanjawan Negara, dimana 40 peratus menggunakan teknologi ledger teragih (DLT), menurut pengumuman yang diterbitkan pada 3 Julai.
Dana Kerajaan telah meletak peraturan adalah inisiatif yang direka untuk membantu organisasi menguji pelbagai produk dan perkhidmatan dalam persekitaran pasaran secara langsung dengan perlindungan pengguna yang sesuai tetapi tanpa peraturan yang ketat.
Dana Kerajaan adalah sebahagian daripada inisiatif “Inovatif” yang dilancarkan bertujuan menggalakkan persaingan. Setakat ini, Inovatif dilaporkan menerima lebih daripada 1,200 aplikasi dan menyokong lebih 500 syarikat.
FCA menerima 69 permohonan untuk menyertai pusingan keempat Dana Kerajaan, 29 daripadanya akan mula ujian. Lebih daripada 40 peratus firma menerapkan DLT, di mana enam syarikat menggunakan DLT untuk mengautomasikan penerbitan hutang atau ekuiti. Dua menerapkan DLT untuk menyokong peruntukan insurans, dan yang lain menggunakan DLT dalam bidang teknologi lokasi geografi, Application Programming Interfaces (APIs), and artificial intelligence (AI).
Pengawal selia juga mendedahkan bahawa “sebilangan kecil” syarikat-syarikat yang diluluskan untuk ujian berkaitan dengan “cryptoassets.” Mereka akan dilaporkan menganalisa sama ada penyelesaian mereka adalah sesuai untuk melayani pelanggan sementara “mengurus risiko yang berkaitan dengannya.” Christopher Woolard, pengarah eksekutif Strategi dan Persaingan di FCA, mengatakan bahawa ia adalah “Dana Kerajaan terbesar hingga kini dengan bilangan rekod pemohon yang memenuhi kriteria kelayakan kami”: “…
Aplikasi Dana Kerajaan telah melihat peningkatan yang besar dalam bilangan firma menguji cadangan propursal borong termasuk firma yang bertujuan meningkatkan kecekapan proses penjanaan modal. Di samping itu, kita dapat melihat penggunaan yang ketara [DLT], beberapa percubaan dengan cryptoassets yang akan membantu memaklumkan kerja asas dan cadangan yang bertujuan membantu pengguna / rakyat / golongan yang berpendapatan rendah. “
Pada bulan Mac tahun ini, FCA memperkenalkan Dana Kerajaan kepada pengatur fintech global, berikutan kejayaan pembangunan pelepasan Sandbox di UK. Woolard kemudian menyatakan bahawa dia melihat keperluan untuk Sandbox di peringkat global agar syarikat “berkembang dengan skala sebenar dan pantas.” Menurut Woolard, 90 peratus daripada syarikat yang mengambil bahagian dalam pusingan pertama permohonan Dana kerjaan UK , termasuk syarikat pemasar dan yang baru bermula, telah “pergi ke pasaran global.”

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!