Universiti Brazil Lancar Program “Masters in Cryptocurrency”

97

Universiti utama Sao Paulo melancarkan Program ijazah Sarjana pertama Brazil dalam subjek Cryptofinance. Kursus ini berlaku di tengah-tengah peningkatan pesat mata wang maya di bahagian universiti Brazil, dengan tema yang berkaitan dengan mata wang kripto semakin meluas ke dalam kajian kewangan arus perdana. Mata pelajaran kripto dilaksanakan.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Universiti Brazil Melancarkan Sarjana Cryptofinance di Semester Seterusnya

Universiti Brazil Melancarkan Program Masters Cryptocurrency

Fundacao yang berpangkalan di Sao Paulo Getulio Vargas {FGV} telah mengumumkan pertama kali jurusan ijazah Sarjana  diberi nama Cryptofinance.

Penyelaras program di FGV, Ricardo Rochman, menegaskan perlunya sumber pendidikan yang lebih besar disediakan untuk subjek mata wang kripto, menyatakan “matawang maya adalah pasaran yang kekurangan orang yang pakar.”

Pelajar ekonomi 26 tahun di FGV, Michele Araujo, membuktikan manfaat untuk mengkaji pasaran dari perspektif bukan spekulasi, menyatakan “Terdapat konsep keuntungan untuk mengetahui kedua-dua aplikasi praktikal teknologi dan mata wang kripto sebagai pelaburan alternatif.”

Pelajar Brazil tubuh Persatuan

Universiti Brazil Melancarkan Program Masters CryptocurrencyPelajar Brazil juga telah mengambil inisiatif dan menubuhkan Blockchain Insper, “gabungan kumpulan kajian [a] dan [a] syarikat junior,” menurut media tempatan.

Kumpulan ini ditubuhkan oleh dua pelajar ekonomi pada usia awal dua puluhan – Juan Perpetuo dan Felipe Santos. “Kami dengan rendah diri untuk memahami bahawa tidak ada gunanya melakukan sesuatu untuk kita sendiri kerana yang lebih baik adalah untuk masyarakat,” kata Encik Perpetuo tentang memutuskan untuk membuat Blockchain Insper. “Kami fikir kami boleh mencipta hub yang memudahkan kemasukan kepada semua pelajar dan mempunyai inovasi”.

Blockchain Insper dibentuk lebih dari tujuh bulan lalu dan dilaporkan telah mengadakan perkongsian dengan lima syarikat yang beroperasi dalam industri mata wang kripto menyediakan profesional yang berfungsi sebagai mentor dan perunding kepada kumpulan.

Pada masa ini, Blockchain Insper mempunyai 23 orang ahli yang dibahagikan kepada pasukan penyelidikan yang mempelajari kewangan, teknologi, dan perniagaan, dan jabatan yang ditugaskan untuk pengurusan dan pelaksanaan praktikal pemasaran, strategi, kandungan dan peristiwa. Semua pelajar terlibat dengan aktiviti praktikal dan penyelidikan.

Universiti Brazil Melancarkan Program Masters CryptocurrencyTahun lepas, Fakulti Ekonomi dan Pentadbiran di Universiti Sao Paulo menggabungkan krisis mata wang dalam unit Derivatif – yang dipelopori oleh Profesor Alan de Genaro.

Profesor Genaro menyatakan bahawa “beberapa isu perlu dibentangkan walaupun [pelajar] tidak bekerja di pasaran kewangan. Orang ramai harus memahami faktor-faktor yang bermanfaat dan yang tidak sesuai mengenai mata wang kripto. “

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!