UTRUST – 25,000 Kedai Dalam Talian di Jerman Bakal Guna Transaksi Wang Digital pada 2019

149

Sebuah syarikat Switzerland sedang cuba menggunakan cryptocurrency untuk transaksi dalam talian yang mudah dan selamat menggunakan PayPal.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Tuduhan utama media perdana terhadap crypto bahawa “mata wang digital yang sukar dibelanjakan.” Walaupun menurut CNBC, nilai keseluruhan Bitcoin yang dibelanjakan untuk perkhidmatan online telah meningkat kepada $ 190.2 juta pada tahun 2017, daripada $ 9.8 juta pada tahun 2013, dan mengatakan pasaran masih lagi di peringkat awal. Menurut satu kajian yang diterbitkan oleh Bank of Belanda pada Februari 2018, hanya dua peratus dari peruncit dalam talian menerima crypto, walaupun mempunyai peminat ramai.

Muncul nya UTRUST bertujuan penerimaan kriptografi dalam talian dan jualan di seluruh dunia. Set alat ini juga akan merangkumi sistem pengurangan konflik, perlindungan data, dan cryptocurrency utama yang meningkatkan daya beli dalam platform. UTRUST mempunyai pandangan mereka untuk membantu peruncit global dalam penggunaan crypto dan telah memutuskan untuk melancarkan perniagaannya bermula di Eropah. Syarikat itu telah menandatangani perkongsian strategik di Eropah untuk menjadi “pelopor terawal” untuk pengembangan selanjutnya. Satu perkongsian itu ialah Gambio.de

Penyelesaian e-dagang Jerman dengan lebih dari 25,000 kedai dalam talian online. Menurut anggaran UTRUST, kedai-kedai yang digerakkan Gambio menghasilkan kira-kira 30 peratus daripada pendapatan e-dagang di Jerman dan oleh itu berada pada kedudukan permulaan yang kuat untuk UTRUST meluaskan jajahan keseluruh benua.

UTRUST mengatakan perkongsian ini bermakna bahawa dari hari pertama operasi, beribu-ribu peniaga akan dapat menerima kriptografi dalam cara yang mudah, sambil menerima mata wang fiat dalam akaun bank mereka. Selain itu, pelanggan UTRUST akan mempunyai akses kepada dompet digital yang membolehkan urus niaga 0% fees.

Protokol UTRUST juga mempunyai mekanisme terbina dalam untuk penyelesaian pertikaian. Khususnya, UTRUST boleh menengah antara pembeli dan penjual, jika mereka tidak bersetuju dengan bayaran balik atau pelepasan dana dalam 30 hari.

Walaupun beberapa syarikat seperti BitPay atau Coinbase telah meningkat kepada cabaran untuk merapatkan jurang antara vendor moden dan vendor tradisional, UTRUST membezakan dirinya sebagai “penyelesaian pembayaran cryptocurrency yang pertama untuk menawarkan transaksi segera, perlindungan pembeli, dan penyelesaian crypto-to-cash.” UTRUST akan menjadi “PayPal Crypto” dengan menawarkan perlindungan kepada pembeli dan penjual. Ia juga menyediakan faedah tambahan untuk bayaran balik yang dibayar dalam crypto dalam kes pertikaian. Sementara PayPal hanya melindungi barangan fizikal,

UTRUST baru-baru ini mengumumkan bahawa bekas ketua eBay perkongsian Eropah dan Ketua Pasar dan Perkongsian Perusahaan Besar untuk PayPal di U.K, Sanja Kon, telah menyertai syarikat itu. UTRUST percaya bahawa tambahan ini kepada pasukan akan meminjamkan kepakaran e-dagang tradisional yang sangat diperlukan dalam merapatkan jurang antara mata wang digital dan fiat. UTRUST berjaya dibiayai dengan $ 21.3 juta dalam crypto pada 2017, ia dijadualkan untuk pelancaran komersil pada Q1 2019. Setakat ini, syarikat itu mengatakan pelan pelannya berlaku lebih awal daripada apa yang dijadualkan di roadmap.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!