Vechain Tandatangan MoU dengan Kerajaan Cyprus untuk Pembangunan Blockchain

84

Pelan blokchain yang berpangkalan di Singapura VeChain Foundation, CREAM start blockchain AS dan rakan pelaburan negara Republik Cyprus, Invest Cyprus, telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU), dalam satu siaran akhbar yang diterbitkan pada 26 Oktober. MoU itu difokuskan mengenai penubuhan rangka kerja dalam bidang teknologi blockchain dan kes penggunaan yang berkaitan.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Sepanjang MoU tersebut, pihak-pihak akan bekerja pada beberapa strategi pelaburan tahap nasional, yang melibatkan ekonomi berkuasa blok dan mempromosikan teknologi blockchain, khususnya dalam perkhidmatan kewangan. Perjanjian itu juga bertujuan untuk memaklumkan dasar kerajaan dalam industri blockchain, di samping memudahkan pembangunan ekonomi di Cyprus.

Pembaharuan yang dicadangkan itu akan dianggap mematuhi prosedur pengawalseliaan seperti keperluan Pencegahan Pengubahan Wang Haram (AML) dan Tahu Pelanggan (KYC), E.U. undang-undang, dan peraturan lain.

Untuk menyelesaikan objektif yang ditetapkan, VeChain dan CREAM dilaporkan akan menemui usaha sama di Cyprus, yang akan membantu dalam pembangunan dan pelaksanaan penyelesaian blockchain. Michalis P. Michael, Pengerusi Invest Cyprus, mengatakan bahawa Invest Cyprus melihat penghalang “sebagai pemulihan transformasi dan fiskal di peringkat infrastruktur.” Michel menambah:

“Kami melabur dalam pembangunan sektor fintech, blockchain dan kami merancang untuk berada di barisan hadapan supaya kami dapat memudahkan pelaburan dan pembangunan ekonomi di Cyprus dan rantau ini.”

Pada bulan November tahun lepas, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Cyprus (CySEC) mengumumkan hasratnya untuk mengintegrasikan blockchain dalam sistem pembayaran elektronik melalui perkongsian dengan Teknologi Blockchain untuk Persatuan Pengawalseliaan Algoritma dan Pematuhan (BARAC).

Dengan pelancaran sistem pembayaran elektronik berasaskan blokchain, pengguna dijangka meraih beberapa faedah seperti urus niaga yang lebih cepat, yuran yang dikurangkan dan ketelusan pembayaran yang lebih baik.

Pada musim panas ini, VeChain dan penyedia logistik global DB Schenker bersama-sama membangunkan sistem penilaian pembekal berasas blokchain untuk menjaringkan rakan logistik pihak ketiga DB Schenker di China. Sistem ini akan menilai rakan berdasarkan data yang dikumpulkan untuk perkhidmatan seperti pembungkusan, pengangkutan, dan kualiti barangan.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!