Venezuela Bawa Crypto Petro ke OPEC sebagai Unit Akaun Minyak

64

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Kerajaan Venezuela dilaporkan akan mempersembahkan cryptocurrency yang disokong minyaknya, Petro, kepada Organisasi Negara Pengeksport Minyak (OPEC) sebagai unit akaun minyak.

Menurut berita tempatan Telesur, menteri minyak negara dan presiden syarikat minyak dan gas asli negara PDVSA, Manuel Quevedo, menyatakan bahawa transaksi Petro akan bermula pada “semester pertama 2019.”

Mengenai media sosial, PDVSA mendedahkan Quevedo mendakwa Petro adalah masa depan ekonomi Venezuela, dan “pertumbuhan dan kemakmuran ekonomi sama dengan Petro.” Daniel Peña, setiausaha eksekutif Observatorium Blockchain Venezuela, memberitahu akhbar Cuatro F, beliau menjangkakan bahawa cryptocurrency memberi kesan positif kepada ekonomi dalam tempoh “tiga hingga enam bulan.”

Quevedo, ketika berucap di pejabat pusat Pengawasan Nasional Cryptoassets dan Kegiatan Terkait (Sunacrip), sebuah organisasi yang dibuat untuk “mengatur kegiatan yang dilaksanakan oleh orang tertentu / atau hukum yang terhubung dengan cryptoasset,” menyatakan:

“Kami akan menggunakan Petro dalam OPEC sebagai mata wang yang kukuh dan boleh dipercayai untuk memasarkan minyak mentah kita di dunia … Kami akan menuju pertumbuhan dan kesejahteraan ekonomi negara kita memberi tangan kepada masa depan sejak Petro adalah mata wang yang disokong oleh sumber mineral . “

Quevedo menekankan lagi bahawa Petro adalah sebahagian daripada pelan pemulihan ekonomi negara, dan oleh itu semua produk berasaskan minyak ditetapkan untuk dikomersialkan di Petros. Pada akhir ucapannya, beliau menyeru semua syarikat yang berminat bekerja dengannya untuk “menyertai platformnya.”

Cryptocurrency yang disokong minyak mula dijual kepada penduduk negara pada 31 Oktober, dan kini boleh dibeli dengan kriptografi seperti bitcoin dan ethereum – tetapi tidak dengan mata wang fiat negara, bolivar.

Walaupun ditolak oleh kerajaan, Petro adalah satu cryptocurrency kontroversi yang telah dikritik oleh pembangkang di negara itu, dan oleh organisasi antarabangsa lain serta isu copy-paste whitepaper DASH.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!