Venezuela dan Rusia Bincangkan Perdagangan Bersama dalam Petro dan Ruble

191

Venezuela sedang mempertimbangkan untuk menutup penempatan perdagangan bersama dengan Rusia menggunakan ruble, saluran TV Rusia disokong kerajaan RT laporan pada 17 Mei. Jorge Valero.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Wakil Venezuela ke Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu di Geneva berkata mereka juga membincangkan kegunaan untuk cryptocurrency Petro (PTR) milik negara.

Valero dilaporkan mendedahkan bahawa pihak berkuasa Venezuela kini bekerja dengan Rusia untuk mencari peluang untuk menghapuskan penggunaan dolar Amerika Syarikat dalam perjanjian perdagangan antara kedua negara.

Oleh itu, pihak berkuasa dua negara itu memikirkan penggunaan ruble Rusia, serta mata wang digital Petro yang disokong minyak Venezuela.

Di tengah-tengah kejatuhan ekonomi di Venezuela yang semakin bertambah di tengah-tengah sekatan A.S. baru, serta krisis presiden yang sedang berlangsung, Valero juga menyatakan harapannya mendapat sokongan Rusia dalam menyusun semula hutang luar Venezuela.

Petro Venezuelan, yang direka untuk memerangi kemiskinan dan hiperinflasi, dikritik oleh pakar global kerana kurangnya pendedahan global. Ada juga yang mempersoalkan sama ada duit syiling itu sebenarnya kembali dengan minyak Venezuela. Berikutan pelancaran syiling itu, Presiden A.S. Donald Trump mengharamkan warganegara Amerika daripada membeli Petro pada Mac 2018.

Baru-baru ini, Jabatan Perbendaharaan A.S. menambah bank Moscow yang berpangkalan di Evrofinance Mosnarbank ke senarai sekatannya kerana tuduhan bahawa bank itu mewakili “institusi kewangan antarabangsa utama yang bersedia membiayai” Petro. Dalam kenyataan itu, Perbendaharaan menyifatkan Petro sebagai projek yang gagal cuba membantu Venezuela mengelakkan sekatan kewangan A.S..

Pada bulan April, seorang penasihat kepada Presiden Rusia mencadangkan untuk menggunakan mata wang digital di Crimea untuk menarik pelabur dan mengelakkan sekatan.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!