Venezuela Secara Rasmi Melancarkan Penjualan Coin Petro Kontroversial untuk Fiat

78

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Minyak petrol milik negara Venezuela yang kontroversi, Petro kini boleh didapati untuk pembelian fiat dan crypto, Jabatan Ekonomi Venezuela mengumumkan di Twitter hari Isnin, 29 Oktober.

Menurut infographic termasuk dalam tweet, Petro kini boleh dibeli terus dari perbendaharaan negara melalui laman web rasmi coin tersebut atau dari enam bursa crypto yang diberi kuasa oleh kerajaan. Koin yang diterbitkan negeri boleh dibeli dengan fiat, yang dinyatakan dalam grafik sebagai yuan, Euro dan A.S. A dollar, atau untuk mata wang kriptografi tertentu, oleh entiti undang-undang dan individu yang telah mendaftar dan meluluskan proses pengesahan di laman rasmi Petro.

Menurut Twitter rasmi Petro, koin boleh dibeli dengan Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) dan Dash (DASH). Walau bagaimanapun, Persatuan Kriptografi Kewangan melaporkan bahawa Petro kini hanya tersedia untuk BTC dan LTC.

Kerajaan Venezuela juga telah memberikan pengawasan cryptoasset dan melantik Joselit Ramirez, yang dilaporkan bertanggung jawab untuk menangani masalah layanan pelanggan Petro.

Diantara enam Pertukaran crypto yang menjual Petro adalah – Bancar, Afx Trade, Blockchain Gua, Amberes Coin, Cryptia, dan Criptolago –  diberi kuasa oleh kerajaan Venezuela untuk memperdagangkan duit syiling itu pada 16 Oktober. Pada masa yang sama, tidak ada bursa  crypto teratas top 100 pada CoinMarketCap menyenaraikan coin tersebut. Di samping itu, dompet Petro dilancarkan pada hari yang sama di Google Play, tetapi telah dipadamkan.

Ini membuktikan bahawa kontroversi Petro nampak tidak akan berakhir dan akan dijatuhkan oleh NATO. Walaupun begitu , Maduro tetap bertahan dan berpihak pada BRICS

Awal bulan ini, presiden Venezuela Nicolas Maduro telah mengumumkan tarikh rasmi untuk permulaan penjualan awam Petro pada 5 November – hampir sebelas bulan selepas dia mula-mula membayangkan cryptocurrency yang disokong negara.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!