VISA Bersama Ripple

375

Syarikat perkhidmatan pembayaran Amerika, Visa Inc. memperoleh Ripple partner Earthport Plc, rangkaian pembayaran untuk transaksi rentas sempadan,

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Ditubuhkan pada tahun 1997, Earthport yang berpusat di London adalah firma perkhidmatan kewangan yang menawarkan perkhidmatan pembayaran rentas sempadan kepada bank dan institusi kewangan. Earthport adalah rakan kongsi syarikat teknologi Ripple, di mana perkongsian itu bertujuan untuk mengintegrasikan protokol Ripple ke dalam rangkaian pembayaran sedia ada syarikat untuk meningkatkan transaksi antarabangsa.

Saham Earthport, yang disenaraikan di pasaran sekunder Bursa Saham London, dilaporkan merosot lebih 28 peratus tahun ini berikutan kerugian dan perbelanjaan yang semakin meningkat. Ini dilaporkan membuat syarikat mempertimbangkan perubahan “fundamental” dalam strateginya.

Pada tahun 2016, Earthport melancarkan antara muka pengaturcaraan aplikasi tunggal (API) yang direka untuk menyambungkan bank kepada protokol lejar yang diedarkan Ripple semasa memproses pembayaran merentas sempadan, menurut portal berita kewangan dan perniagaan Finextra. Pembangunan itu dilaporkan telah membolehkan bank-bank mengatasi masalah belanjawan, teknologi dan pematuhan.

Pada bulan Oktober, Visa telah menyediakan sistem pengenalan digital berasaskan blokchain “Visa B2B Connect” untuk pembayaran merentas sempadan untuk pelancaran pada suku pertama 2019. Sistem ini dilaporkan memberi data sensitif perniagaan – seperti butiran perbankan dan nombor akaun – memberikan mereka pengecam kriptografi yang unik yang akan digunakan untuk transaksi di platform.

Pada bulan Jun, Visa berkata pembayaran kad mereka mengalami gangguan di seluruh United Kingdom dan Eropah, sementara Sistem Pengatur Pembayaran menyatakan bahawa masalah itu hanya terpencil untuk pembayaran kad Visa. Tanpa penamaan sebabnya, Visa menuliskan bahawa mereka “menyiasat sebab dan bekerja secepat mungkin untuk menyelesaikan keadaan.”

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!