Visa Meluluskan Kad Crypto Berkemampuan DeFi Baru di EU dan UK

65

Cryptocurrency seperti Bitcoin (BTC) tidak begitu mudah dibelanjakan dalam kehidupan seharian, terutamanya kerana peruncit lebih suka menjauhkan diri daripada turun naik crypto. Untuk membina jambatan antara kewangan tradisional dan aset baru seperti Bitcoin, syarikat permulaan kripto Swiss bernama Eidoo telah memperkenalkan kad debit crypto Visa baru yang menggunakan stablecoin terkawal untuk penukaran crypto-ke-fiat.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Kad Eidoo yang disebut telah diluluskan untuk beroperasi oleh syarikat pembayaran Visa. Mengumumkan berita pada 25 Mei, Eidoo memberitahu bahawa kad barunya akan membolehkan 40 juta pedagang Visa menerima mata wang fiat kripto, termasuk pound Britain (GBP) dan euro (EUR).

Ketua Pegawai Eksekutif Eidoo Thomas Bertani mengatakan bahawa kelulusan terbaru oleh Visa ini adalah sebahagian daripada perkongsian Eidoo dengan Contis, anggota utama Visa Europe dan pemegang U, K. lesen e-wang. Bertani berkata, Visa telah meluluskan keseluruhan aliran penerbitan kad yang dipimpin oleh Contis serta penukaran crypto-ke-fiat yang melibatkan stablecoin terkawal yang dikeluarkan oleh Moneyfold, sebuah firma perkhidmatan kewangan yang berpusat di UK yang memfokuskan pada stablecoin yang dipasang di fiat.

Ini bermaksud Contis bertindak sebagai penerbit Kad Eidoo, sama seperti bagaimana kad kripto lain seperti Monolith. Sementara itu, stablecoin berasaskan Ethereum Moneyfold, Moneyfold Euro dan Moneyfold GBP, dirancang untuk membuka tahap desentralisasi dan ketelusan yang lebih tinggi dalam proses penukaran antara crypto dan fiat.

Bertani menjelaskan prosesnya:

“Orang mempunyai token crypto yang diberikan, mereka menjualnya untuk stablecoin melalui DeFi DEXes seperti Uniswap. Kemudian stablecoin terkawal yang diperoleh dari sana ditambah dengan kadar pertukaran 1: 1 (1 Moneyfold EUR = 1 EUR) pada kad crypto semasa pembayaran berlaku. “

Nikola Tchouparov, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif di Moneyfold, menekankan sifat kad debit crypto Eidoo yang berasaskan unik kepada stablecoin. “Ini akan menjadi kali pertama backend kad crypto dilakukan melalui stablecoin dan DEXes,” kata Tchouparov.

Untuk membuat pra-pesanan Kad Eidoo, pengguna perlu mempertaruhkan atau membakar token EDO asli Eidoo. Bergantung pada rancangannya, Kad Eidoo menghendaki pengguna membakar 100 token EDO atau mempertaruhkan 25,000. Pada masa akhbar, EDO diperdagangkan pada $ 0.26 mengikut data dari Coin360. Bertani mengatakan bahawa pengguna telah membuat pra-pesanan lebih daripada 2,700 kad, dengan lebih daripada 3 juta token EDO telah diperbaiki hingga kini.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!