Wall Street Exec Mike Novogratz : Crypto & Blockchain Bakal Massiv Tahun 2023

245

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Bekas eksekutif Wall Street Mike Novogratz baru-baru ini memberi kenyataan bahawa penggunaan massiv crypto dan blockchain secara global akan berlaku 5-6 tahun lagi iaitu 2023.

Bercakap pada persidangan Beyond Blocks di Korea Selatan, Novogratz, CEO dan pengasas firma pelaburan crypto Galaxy Digital, masih menyatakan keyakinan bahawa banyak institusi akan masuk ke dalam industri ini dalam dua hingga tiga tahun akan datang kerana ia seiring dengan tuntutan masyarakat mengikut peredaran zaman. Walau bagaimanapun, penggunaan massiv kripto dan teknologi blockchain boleh jadi akan datang lebih awal daripada apa yang dijangka, Novogratz menambah

“Anda pasti akan melihat pengambilan masa kerana generasi lama enggan menerima kerana selesa dengan sedia ada. Proses ini mengambil masa lima hingga enam tahun lagi bagi genarasi baru mengambil alih.”

Novogratz menjelaskan bahawa salah satu halangan yang utama dalam penggunaannya untuk massiv kerana semua pihak bank perlu mengambil tindakan terlebih dahulu dalam industri blockchain sebelum crypto massiv berlaku pada tahap global.

“Fikirkan bagaimana pelabur institusi sukar untuk memberitahu bos anda ‘Saya mempunyai wang di tempat yang tidak pernah anda dengar.’ Anda memerlukan penjaga nama yang dipercayai – bank Jepun atau HSBC atau ICE atau Goldman Sachs – untuk membolehkan pelabur institusi berasa selesa. “

Bank pelaburan mencatatkan kepentingan pendekatan pengawalseliaan yang wajar oleh kerajaan, dan juga menggesa orang arus perdana untuk masuk ke blockchain dan crypto, sambil menambah bahawa tidak perlu pengguna memahami teknologi secara terperinci, melainkan institusi kewangan dan perbankan.

Novogratz mendakwa bahawa walaupun pengawal selia kewangan tertumpu pada institusi profesional, seperti JPMorgan dan Goldman Sachs, industri Crypto ini kebanyakannya memberi peluang kepada pelabur umum. Beliau juga mencadangkan supaya pengawal selia lebih tertumpu kepada industri crypto dan bukan institusi profesional yang besar itu.

Bank pelaburan terkenal Goldman Sachs dengan meramalkan bahawa Bitcoin (BTC) akan meroket setinggi $ 10,000 menjelang akhir tahun 2017, manakala Ethereum (ETH) akan ditutup pada $ 500. Sebaliknya, mata wang kriptografi lain (altcoin) akan dua kali lebih jauh dari harga BTC.

Secara tidak langsung Insitusi Perbankan Dunia bakal mula revolusi  kearah matawang digital. Malah kini Institusi Perbankan Dunia Seperti JP Morgan dan Goldman Sachs bakal mengimplikasi teknologi blockchain dalam cubaan menjatuhkan crypto decentralized. Ini kerana  konsep decentralized kerana mereka tidak dapat mengawal aktiviti masyarakat sedunia dalam transaksi global.

Jika anda ingin dan memerlukan perkhidmatan berkaitan crypto atau pertanyaan lebih lanjut. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!